Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος αποτελεί και επίσημα ο Άγγελος Αναστασιάδης. Η θητεία του Έλληνα προπονητή στον πάγκο της γαλανόλευκης έληξε σύντομα και κάπως άδοξα αφού ναι μεν προσπάθησε να αλλάξει καταστάσεις αλλά οι πολλές γνώμες βούλιαξαν το καράβι.
Η Εθνική ομάδα ίσως είναι ένα από τα πιο δύσκολα πληρώματα που θα συναντήσει ένας καπετάνιος. Εκεί δεν παίζουν ρόλο οι περγαμηνές αλλά η ικανότητα να βάλεις σε τάξη τα αποδυτήρια. Εξάλλου, ο Ότο Ρεχάγκελ, που έκανε ένα όνειρο τρελό πραγματικότητα, δίδαξε πρωτίστως την πειθαρχία και όχι άλλο ένα σύστημα τακτικής.
Αέρας ανανέωσης - Κόντρα με την παλιά φρουρά

Ως προπονητής πόνταρε πάντα στο χαρακτήρα, ήθελε παίκτες ευέλικτους στη διάταξη και πρόθυμους να δώσουν τα πάντα για την ομάδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Να βάζουν πάντα το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και να μην κάνουν αγγαρεία πατώντας το χορτάρι.
Στην παρουσίαση του μίλησε για ένα σύνολο από ποδοσφαιριστές που θα αγαπούν το εθνόσημο και θα δίνουν και την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο.
Οι πρώτες του επιλογές έκρυβαν τρία νέα πρόσωπα και τέσσερις ηχηρές απουσίες. Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Γιώργος Μασούρας και Λεονάρντο Κούτρης πήραν το βάπτισμα του πυρός ενώ εκτός έμειναν οι Ορέστης Καρνέζης, Γιώργος Τζαβέλλας, Αλέξανδρος Τζιόλης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.
Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν και από τις κλήσεις για τα παιχνίδια κόντρα σε Λιχτενστάιν και Βοσνία. Γιώργος Βαλεριάνος, Χάρης Μαυρίας, Δημήτρης Κολοβός και Μανώλης Σιώπης ντύθηκαν για πρώτη φορά με τα «γαλανόλευκα» ενώ στην αποστολή δε βρισκόταν οι τραυματίες Κώστας Μανωλάς, Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Σταφυλίδης και Δημήτρης Πέλκας.
Την τρίτη φορά που κλήθηκε να επιλέξει άφησε εκτός ομάδας τους Βασίλη Τοροσίδη, Σπύρο Ρισβάνη, Μιχάλη Μπακάκη και Κώστα Μήτρογλου λόγω τραυματισμών ενώ το χρίσμα πήραν οι Φιορίν Ντουρμισάι και Γιάννης Κώτσιρας.
Πήρε το ρίσκο, έδωσε ευκαιρία σε νέα πρόσωπα και άφησε εκτός ορισμένα παλιά. Δεν υπολόγισε ποτέ σε ονόματα και εκεί ίσως να έχασε την παρτίδα. Εξάλλου, η εμφάνιση των διεθνών στα τελευταία δύο παιχνίδια (Ιταλία, Αρμενία) έμοιαζε με αγγαρεία και η φλόγα είχε σβήσει προ πολλού.
Έχασε την εμπιστοσύνη των σωματοφυλάκων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ισορροπία των αποδυτηρίων. Οι δηλώσεις Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κώστα Μανωλά μετά την ήττα από την Αρμενία έδειξαν ότι υπάρχουν προβλήματα εντός τειχών, η ενότητα λείπει όπως και ο σεβασμός στο πρόσωπο του Αναστασιάδη.
Οι δρόμοι χώρισαν «αναγκαστικά» με κακό τρόπο

Η εικόνα της γαλανόλευκης στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια ήταν άκρως ενθαρρυντική. Φαινόταν πως ο Αναστασιάδης θα έβρισκε τον τρόπο να ανάψει και πάλι τη σπίθα των επιτυχιών. Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρούσε μια μόλις ήττα, κάνοντας την πιο θετική εκκίνηση των τελευταίων πέντε ετών.
Στους μήνες που μεσολάβησαν μέχρι τα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία κάτι άλλαξε και οι εμφανίσεις της Εθνικής ήταν άκρως αποκαρδιωτικές. Ένα συνονθύλευμα που πάλευε να μην διασυρθεί. Και η ήττα από την Ιταλία ίσως να ήταν και αναμενόμενη, όχι και το σκορ βέβαια, αλλά το διπλό της Αρμενίας ξύπνησε μνήμες Ρανιέρι και Μαρκαριάν και θύμισε τις ήττες από τα Νησιά Φερόε.
Το κακό κλίμα στα αποδυτηρία σε συνδυασμό με τις λάθος επιλογές του Άγγελου (έλλειψη βασικού τερματοφύλακα, παίκτες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, χωρίς φορ με Ιταλία, ο γρήγορος Μανωλάς στον πάγκο) έφεραν το διαζύγιο.
Τα παιχνίδια του Άγγελου Αναστασιάδη με την Εθνική
15/11/18: ΕΛΛΑΔΑ – ΦΙΛΑΝΔΙΑ 1-0
18/11/18: ΕΛΛΑΔΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ 0-1
23/3/19: ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ – ΕΛΛΑΔΑ 0-2
26/3/19: ΒΟΣΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 2-2
30/5/19: ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 2-1
8/6/19: ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 0-3
11/6/19: ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ 2-3
Η Εθνική Ελλάδος καλείται να βρει νέο πρόσωπο για την άκρη του πάγκου όχι με βαρύ βιογραφικό αλλά με την ικανότητα να διαχειριστεί την ομάδα εντός των τειχών. Ίσως ο συνδυασμός να έλυνε το γρίφο...