Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί με την πέτσα προς τα κάτω.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε νερό.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το ρύζι, τέσσερα φλυτζάνια νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Στο τέλος ρίχνουμε τον μάραθο, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο ταψί με το ψητό κατσικάκι το ρύζι με τα μυρωδικά. Γυρίζουμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και το νερό.
Καλύπτουμε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιαμιση με δύο ώρες, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας και το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ιστοσελίδα: www.agromacedonia.gr
email: info@agromacedonia.gr
facebook: https://www.facebook.com/AgrifoodMacedonia/