Ενας εντυπωσιακός ΠΑΟΚ, ένας ΠΑΟΚ να τον πιείς στο ποτήρι μετέτρεψε σε περίπατο τον τελικό στη Λετονία και διέλυσε τη Βεντσπιλς με 59-80. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Τενερίφης στην έδρα της Νεπτούνας, ο Δικέφαλος πήρε όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την 3η θέση.
Ο Δικέφαλος ξεκίνησε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο και με 7/14 τρίποντα και τους Γκος, Μαργαρίτη και Κρουμπάλι πήγε στα αποδυτήρια με 10 πόντους διαφορά (36-46). Στο δεύτερο δυσκολεύτηκε μόνο στις αρχές με την Βεντσπλις να κάνει αντεπίθεση και να μειώνει μέχρι και στους δύο πόντους (47-49), όμως ο ΠΑΟΚ είχε την απάντηση. Ο Κρουμπάλι ήταν εξαιρετικός και εξαιτίας του η διαφορά ανέβηκε στους 13 (54-67). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Λετονοί ήταν άστοχοι και ο ΠΑΟΚ «πετούσε» φωτιές και έτσι ήταν διαδικαστικό και εντυπωσιακό συνάμα το επιμέρους 5-13.
Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ουμπίγια με 17 πόντους και 4 ασίστ, ενώ από τον ΠΑΟΚ εξαιρετικοί ήταν οι Μαργαρίτης με 13 πόντους, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, Τζόουνς με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ και Κρουμπάλι με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ. Οι δύο τελευταίοι έκαναν double-double.
Ο αγώνας:
Αρκετά δυνατά μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο στη Λετονία ο ΠΑΟΚ και με σερί 12-1 έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι και έφτασε στο +4 (19-23) στη λήξη του δεκαλέπτου. Γκος, Μαργαρίτης και Χρυσικόπουλος έδωσαν επιθετική πνοή στον Δικέφαλο ενώ ο Μπάρνετ από τους Λετονούς προσπάθησε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την διαφορά.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος και με ένα σερί 13-2 έφτασε την διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στους +15 πόντους. Ο Μαργαρίτης ήταν εξαιρετικός και πάλι ενώ Χαραλαμπόπουλος και Κρουμπάλι έδωσαν επιθετικές λύσεις. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα με αποτέλεσμα οι Λετονοί στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεκαλέπτου να πετυχαίνουν μόλις 4 πόντους. Ο Φρεϊμάνις στη συνέχεια με 8 πόντους (με 2/2 τρίποντα) κατάφερε να μειώσει την διαφορά όμως ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια στο +10 (36-46).
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε πολύ καλά και η Βεντσπιλς έτρεξε ένα σερί 9-0 με τον Ουμπίγια πρωταγωνιστή. Στη συνέχεια η ομάδα του Παπαθεοδώρου ισορρόπησε το παιχνίδι με Μαργαρίτη και Τζόουνς (49-53) και στη συνέχεια με πολύ καλή άμυνα και τον Κρουμπάλι να είναι εξαιρετικός, ανέβασε την διαφορά σταδιακά από τους 4 (49-53) στους 10 (52-62) και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +13 (54-67).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πράγματα φάνηκε να είναι διαδικαστικά και με τον ΠΑΟΚ να παίζει εξαιρετική άμυνα σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές της Βεντσπιλς στην επίθεση, η διαφορά έφτασε τους 21 πόντους (59-80), με τη λετονική ομάδα να πετυχαίνει μόλις 5 πόντους σε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο.
Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-46, 54-67, 59-80
Βεντσπιλς: Χάμιλτον, Μπαρνέτ 6, Γκρίνμπεργκς, Γιάκοβιτς 5, Λόμας 4, Ουμπίγια 17, Φρεϊμάνις 8, Σκέλε 3, Γκούλμπις 8, Γιουσίκας 6, Ζάκις 2
ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 5, Κρουμπάλι 12 (10 ριμπ.), Κόνιαρης 3, Τσόχλας, Μαργαρίτης 13, Ζάρας 9, Χαραλαμπόπουλος 12, Κατσίβελης 3, Τσάκσον 2 , Γκος 10, Τζόουνς 11 (13 ριμπ.)