Πλέον οι νίκες στα ντέρμπι θεωρούνται κανονικότητα

Κώστας Πετρωτός02 Απριλίου 2024

Δεν είναι η πρώτη, ούτε φυσικά θα είναι η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ κατακτά μία νίκη σε ντέρμπι. Πλέον, αυτό θεωρείται κανονικότητα, μία μέρα στην δουλειά, όχι ακριβώς όπως οι άλλες, αλλά σίγουρα όχι και ένα σημείο που θα το επικαλείται ξανά και ξανά μέσα στην σεζόν, γιατί απλά δεν θα έχει κάτι άλλο για να μνημονεύει. Αξίζει να σταθεί κανείς σε αυτό, για να αναδείξει πολύ απλά πόσο έχει μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και πόσο και το πρώην ΠΟΚ έχει μάθει να τον βλέπει ως ισότιμο ανταγωνιστή για τον τίτλο.

Δεν είναι κάτι που έγινε ξαφνικά μία στιγμή, αλλά προχώρησε ως κατάκτηση, ως νέα νοοτροπία, παιχνίδι με το παιχνίδι, ντέρμπι με το ντέρμπι. Πλέον, κάθε παίκτης που έρχεται στον ΠΑΟΚ, νιώθει την υποχρέωση να βοηθά την ομάδα του να είναι ανταγωνιστική, νιώθει ότι είναι αποτυχία αν σε δύο σερί παιχνίδια, όποια και αν είναι αυτά, η ομάδα δεν πάρει τη νίκη.

Αυτός ο τρόπος σκέψης έχει περάσει και στον κόσμο της ομάδας, το καταλαβαίνει κανείς και από τις εκδηλώσεις του, από τον τρόπο που αντιδρά, πριν και μετά τα παιχνίδια. Αν δεν συνέβαινε αυτό, βέβαια, δεν θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κρατά δύο και τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Δεν θα μπορούσε ως ομάδα να κυνηγά και το Πρωτάθλημα και την πρόκριση στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο ΠΑΟΚ οφείλει πολλά σε αυτό, στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός κάνει πλύση εγκεφάλου τα τελευταία χρόνια στους παίκτες του για να εμπεδώσουν τον σωστό τρόπο σκέψης, για να μπορούν να αλλάζουν τον διακόπτη στο μυαλό τους στο σωστό τάιμινγκ.

Γι’ αυτό και είναι βέβαιο ότι από χθες ήδη το μυαλό είναι στην Λαμία. Ούτε στον Παναθηναϊκό που πέρασε, ούτε στην ΑΕΚ που ακολουθεί, ούτε στην Μπριζ που είναι το ματς με την μεγαλύτερη λάμψη από το προσεχώς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.