Βιεϊρίνια και Μάτος πήραν την… ευλογία του κόσμου, περιμένουν τα «όπλα» της διοίκησης

Η αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ στην επιλογή Βιεϊρίνια-Μάτος στέλνει μήνυμα στην διοίκηση της ΠΑΕ και τον Ιβάν Σαββίδη: «επιλέξατε σωστά, δώστε τους την κατάλληλη στήριξη».
Βιεϊρίνια και Μάτος πήραν την… ευλογία του κόσμου, περιμένουν τα «όπλα» της διοίκησης

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκουν όραμα στην κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δώσει τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας στους δύο εμβληματικούς βετεράνους, περιμένουν όμως να δουν και πώς θα στηριχθούν εμπράκτως από τον Ιβάν Σαββίδη και το κλαμπ.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ο πιο εκδηλωτικός στην Ελλάδα και υπό αυτό το πρίσμα εκδηλώνει εύκολα και γρήγορα τα συναισθήματά του απέναντι σε κάθε κίνηση που γίνεται από τις διοικήσεις των μεγάλων τμημάτων του συλλόγου. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που, κατά βάση, συνδυάζονται με την περίοδο των μεταγραφών, δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς παρά μόνο μερικά λεπτά μετά από κάθε είδηση για να εισπράξει αντίδραση στο αν αρέσει ή όχι στην πλειοψηφία των οπαδών.

Με βάση αυτό ως δεδομένο, η επιλογή της ΠΑΕ να βάλει στην κεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος τον Αντρέ Βιεϊρίνια και τον Λέο Μάτος ως τεχνικό και αθλητικό διευθυντή αντίστοιχα, δημιούργησε ένα θετικό κλίμα, μπολιασμένο με αναμονή για τις κινήσεις στήριξης στους δύο εμβληματικούς βετεράνους της ομάδας.

Με απλά λόγια, οι ασπρόμαυροι φίλαθλοι αναγνωρίζουν σε Βιεϊρίνια και Μάτος ότι δεν ήταν απλά δύο πολύ καλοί παίκτες που άφησαν το αποτύπωμά τους μέσα στο γήπεδο, αλλά ότι πρόκειται για δύο προσωπικότητες που μπορούν να συνεισφέρουν και από άλλο πόστο στον Δικέφαλο γιατί γνωρίζουν πολύ καλά κάθε πτυχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει όμως και η ΠΑΕ να δημιουργήσει τις συνθήκες για να καρπωθεί η ομάδα οφέλη από τους δύο.

Εχουν όλο το πακέτο, αρκεί η ΠΑΕ να τους βγάλει στην μάχη «πλήρως οπλισμένους»

Οι δυο τους μπορούν να αξιολογούν ανά πάσα στιγμή άριστα την κατάσταση στς αποδυτήρια της ομάδας, να είναι κοντά στους παίκτες, βοηθώντας τους να λύνεται κάθε τι που τους απασχολεί και παράλληλα να μην αφήνουν να χάνεται η πειθαρχία, αποτελώντας ένα μεγάλο στήριγμα για τον προπονητή. Παράλληλα να αποτελούν το «πρόσωπο» του ΠΑΟΚ στην διάρκεια της σεζόν απέναντι στον ανταγωνισμό προκειμένου να μην συνεχιστεί το φαινόμενο ο Λουτσέσκου να αναλαμβάνει ρόλους που δεν είναι το αντικείμενο της δουλειάς του.

Οι παίκτες που θα επιλέξουν, θα κρίνουν το αν πετύχει ή όχι το δίδυμο

Τα παραπάνω καθήκοντα, ωστόσο, έρχονται σε δεύτερη μοίρα (αν και είναι εξίσου σημαντικά) σε σχέση με την στελέχωση του ρόστερ. Βιεϊρίνια και Μάτος θα κληθούν να κάνουν την τελική επιλογή στους παίκτες πόυ θα αποτελέσουν το ρόστερ του νέου ΠΑΟΚ (και να βάλουν παράλληλα τους όρους στην συνεργασία της ομάδας μαζί τους) και αυτό είναι ο πιο κρίσιμος τομέας δράσης τους.

Αν καταφέρουν να έχουν μεγάλη ευστοχία στις μεταγραφές, όπως συνέβη με τις δικές τους περιπτώσεις όταν ήταν παίκτες και ντύθηκαν στα «ασπρόμαυρα», τότε θα έχουν βρει το 70% με 80% μίας πιθανής επιτυχίας του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν.

Πώς, όμως, επιλέγει μία ομάδα έναν ικανό παίκτη; Καταρχάς, στο επίπεδο του ΠΑΟΚ, μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό δηλαδή και θέλει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο σύνολο και στην Ευρώπη, η επιλογή παικτών πρέπει να γίνεται από υψηλό ράφι, άρα απαιτείται να καλύπτεται ένα υψηλό συμβόλαιο και, αν χρειάζεται, να δίνεται και ένα αξιόλογο ποσό για αγορά δικαιωμάτων. Εκεί θα κινούνται και οι ανταγωνιστές (ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός), σε αυτά τα στάνταρ πρέπει να βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Κι έχοντας αυτά τα όπλα στα χέρια τους ο Βιεϊρίνια και ο Μάτος, να κάνουν την πιο σωστή για τον Δικέφαλο επιλογή μεταξύ αξιόλογων παικτών. Εφόσον έχουν καλυμμένη την οικονομική παράμετρο, θα πρέπει να μπορούν να κινηθούν και γρήγορα. Αρα ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να τους αφήσει χώρο να πάρουν γρήγορα αποφάσεις και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να έχουν την άνεση να λαμβάνουν πρωτοβουλίες. Είναι αυτό που λέμε καλή χημεία μεταξύ διοίκησης, στελεχών και προπονητή, το μυστικό της επιτυχίας, δηλαδή για κάθε ομάδα.

Ο Αντρέ και ο Λέο γνωρίζουν καλύτερα από κάθε ρεπόρτερ ή φίλαθλο της ομάδας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τις ιδιαιτερότητες και την λειτουργία της και προφανώς θα τα έχουν συζητήσει όλα αυτά με τους διοικούντες και τον Ιβάν Σαββίδη,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ