Super League: Δεν πέρασε το αίτημα για αναδιάρθρωση-Πότε ξεκινά το νέο πρωτάθλημα

Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά της πρότασης στο ΔΣ του Συνεταιρισμού
Super League: Δεν πέρασε το αίτημα για αναδιάρθρωση-Πότε ξεκινά το νέο πρωτάθλημα

Δεν πέρασε από το Δ.Σ της Stoiximan Superleague το αίτημα για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, το οποίο είχαν καταθέσει ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Αστέρας AKTOR, Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ.

Μόλις 7 ψήφους (χρειαζόταν τουλάχιστον 11 για να προχωρήσει η διαδικασία) υπέρ, 7 κατά και 1 λευκό.

Πιο συγκεκριμένα, την πρόταση των 5 ομάδων ψήφισαν ο Λεβαδειακός αλλά και η ΕΠΟ, ενώ από την άλλη καταψήφισαν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, αλλά συνάμα και οι Βόλος, Ατρόμητος και Κηφισιά. Η μοναδική ομάδα που ψήφισε λευκό ήταν ο Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η πρόταση για αναδιάρθρωση περνούσε με 11 στις 14 ψήφους, θα έπρεπε στη συνέχεια να πάρει το «οκ» από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και έπειτα να προχωρήσει νομοθετική πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι το νέο πρωτάθλημα θα έχει την μορφή, που είχε και φέτος.

Με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Άρη, Αστέρα, Κηφισιά, Ηρακλή, Καλαμάτα, Ατρόμητο, Βόλο, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό.

Η έναρξη του νέου Πρωταθλήματος

Ακόμη αποφασίστηκε το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 22/23 Αυγούστου, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το επόμενο διάστημα.

Goal Line Cameras

Τέλος, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση αναμένεται να αποφασιστεί και η πρόταση για εισαγωγή συστήματος του Goal Line Cameras (γραμμή εστίας) για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους. Κάτι που δεν είχε αρχικά μπει όπως το ημιαυτόματο οφσάιντ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ