Premier League: «Ματιές» στον Τζολάκη από Μπράιτον και Άστον Βίλα
Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης αρέσει σε ομάδες της Αγγλίας και στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν αν θα έρθει πρόταση από το Νησί.
Έντονο είναι το ενδιαφέρον στην Premier League για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, με την Άστον Βίλα και την Μπράιτον να εξετάζουν την περίπτωσή του. Μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο για μια πρόταση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.
Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως ο νεαρός γκολκίπερ είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου και μόνο αν ικανοποιηθούν οικονομικά θα τον παραχωρήσουν, χωρίς η πώλησή του να αποτελεί προτεραιότητα. Αντίθετα, γίνονται και οι πρώτες επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα γκολκίπερ, που λήγει το καλοκαίρι του 2027. Στην Αγγλία ακόμα διατηρούν και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ζοσέ Σα, μια λύση που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί, εάν τελικά αποχωρήσει ο Τζολάκης.
Ο Τζολάκης εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού το 2018, αφού πέρασε τρεις σεζόν με την τοπική ομάδα του, τον Πλατανιά Χανίων. Έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα των νέων το 2019, στον ημιτελικό Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ, στον οποίο έπαιξε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά δέχτηκε 3 γκολ, καθώς ο Ολυμπιακός έχασε με 3-2. Ο Τζολάκης έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σε έναν αγώνα εναντίον του Άρη, αντικαθιστώντας τον Μπόμπι Αλέν στο 78ο λεπτό. Ο επόμενος αγώνας του ήταν πολύ κρίσιμος για τον σύλλογο, καθώς ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ζοσέ Σα, τραυματίστηκε και ο Τζολάκης έπρεπε να πάρει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα που αντιμετώπισε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου.
Ο Τζολάκης έκανε μερικές κρίσιμες αποκρούσεις και κράτησε την εστία του ανέπαφη, καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 και κατέκτησε τον τίτλο. Στις 7 Οκτωβρίου 2020, ο Τζολάκης υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2024 έναντι άγνωστου ποσού. Την επόμενη σεζόν, ο Τζολάκης κατάφερε να παίξει συνολικά 6 παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι ήταν τρίτος στην κατάταξη των τερματοφυλάκων. Κατέγραψε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 συμμετοχή στο κύπελλο εναντίον του Άρη. Κράτησε ανέπαφη την εστία του εναντίον του Αστέρα Τρίπολης δύο φορές.
Στις 21 Ιουλίου 2021, ο Τζολάκης έκανε μια κρίσιμη απόκρουση και κράτησε την εστία του ανέπαφη στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του εναντίον της Νέφτσι Μπακού σε μια εντός έδρας νίκη με 1-0 στον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Στις 18 Απριλίου 2024, ο Τζολάκης ήταν ο αδιαμφισβήτητος ήρωας στην πρόκριση του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League, αποκρούοντας τρία πέναλτι σε μια νικηφόρα διαδικασία με 3-2 επί της Φενερμπαχτσέ, μετά από ισοπαλία με συνολικό σκορ 3-3. Ήταν επίσης βασικός παράγοντας στην προσπάθεια της ομάδας του να κατακτήσει το Conference League, καθώς οι αποκρούσεις του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νίκη των ερυθρόλευκων με 1-0 επί της Φιορεντίνα μετά την παράταση, στον τελικό που διεξήχθη στο στάδιο της Αγίας Σοφίας στην Αθήνα.