ΠΑΟΚ: Οι 7+1 παίκτες που έχουν παίξει δεξί μπακ στην καριέρα τους!
Η αποβολή του Τζόντζο Κένι στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στερεί από τον Άγγλο δεξιό οπισθοφύλακα την συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και βάζει παράλληλα «στοπ» στα 18 συνεχόμενα 90λεπτα του παίκτη, την φετινή σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ.
Παράλληλα όμως «αναγκάζει» και τον Αλέσιο Λίσι να ψάξει… εκ των έσω τον πιθανό αντικαταστάτη του. Το metrosport.gr έψαξε και βρήκε ποιοι παίκτες από το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ έχουν παίξει έστω και για μία φορά την θέση του δεξιού μπακ στην καριέρα του.
Τα περισσότερα παιχνίδια ως δεξί μπακ μετράει ο Ελουστόντο (φωτό - 119) με τελευταίο πέρυσι με την φανέλα της Σοσιεδάδ. Ακολουθεί ο Χατζηδιάκος με 34, αλλά έχει 4 χρόνια να παίξει την συγκεκριμένη θέση. Με 16 παιχνίδια έπεται ο Γιώργος Κοσίδης που έχει επαγγελματικό συμβόλαιο και αγωνίζεται εκεί στην Β΄ ομάδα του ΠΑΟΚ, στην Suberbet League 2. Στη συνέχεια, με 7 παιχνίδια συναντάμε τον Γιάκιτς, που έπαιξε πέρυσι την θέση στην Άουγκσμπουργκ. Ακολουθεί ο Μπαταούλας, που πέρυσι στον ΠΑΟΚ Β΄ έκανε 6 παιχνίδια ως δεξιός μπακ, στη συνέχεια ο Τέιλορ με 3 αγώνες, αλλά από την εποχή που έπαιζε στην Κιλμάρνοκ (πριν 10 χρόνια) και τέλος ο Ντιέγκο Κόστα με 2 παιχνίδια, πριν από 5 χρόνια στην Βραζιλία (Σάο Πάολο).
Υπάρχει και η… ξεχωριστή περίπτωση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος σε 26 παιχνίδια με τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας έχει αγωνιστεί ως φουλ μπακ στα δεξιά, αλλά όχι με τετράδα στην άμυνα. Σε σχηματισμούς με τριάδα στην άμυνα, κάλυπτε όλη τη δεξιά πλευρά, είτε σε 3-5-2, είτε σε 3-4-3.
Οι παίκτες που έχουν παίξει ως δεξί μπακ στην καριέρα τους
Αρίτζ Ελουστόντο (119 παιχνίδια) – τελευταίο: Σοσιεδάδ 2025-26
Παντελής Χατζηδιάκος (34 παιχνίδια) – τελευταίο: Άλκμααρ 2022-23
Γιώργος Κοσίδης (16 παιχνίδια) – τελευταίο: ΠΑΟΚ Β΄ 2026-27
Κρίστιαν Γιάκιτς (7 παιχνίδια) – τελευταίο: Άουγκσμπουργκ 205-26
Δημήτρης Μπαταούλας (6 παιχνίδια) – τελευταίο: ΠΑΟΚ Β΄ 205-26
Γκρεγκ Τέιλορ (3 παιχνίδια) – τελευταίο: Κιλμάρνοκ 2016-17
Ντιέγκο Κόστα (2 παιχνίδια) – τελευταίο: Σάο Πάολο 2021-22