Οργή στην Τουρκία-Οπαδοί της Φράιμπουργκ ούρησαν το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ!
Οργισμένες αντιδράσεις στην Τουρκία έχει προκαλέσει μια φωτογραφία Γερμανών οπαδών της Φράιμπουργκ, οι οποίοι εμφανίζονται να ουρούν το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για ακραία απρέπεια και σκανδαλώδεις εικόνες που έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, ενώ ο τελικός του Europa League κύλισε δίχως έκτροπα και επεισόδια.
Η Άστον Βίλα ήταν το φαβορί και κατάκτησε το Europa League με άκρως πειστικό τρόπο στο εμφατικό 3-0 επί της Φράιμπουργκ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Μπεσίκτας, Beşiktaş Park, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης. Δίχως να υπάρχουν αναφορές για ένταση και επεισόδια μεταξύ Γερμανών, Άγγλων ή και Τούρκων οπαδών, μια εικόνα που κάνει το γύρο των Social Media έχει προκαλέσει τεράστια οργή στη γειτονική χώρα.
Η φωτογραφία που έχει κάνει έξαλλη την τουρκική κοινή γνώμη, εμφανίζει δυο οπαδούς της Γερμανικής Φράιμπουργκ να ουρούν επάνω σε ένα μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ! Το μνημείο βρίσκεται στο Ντολμάμπαχτσε, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σχετικά σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο της Μπεσικτάς που πραγματοποιήθηκε ο τελικός, σε ένα από τα πολλά τουριστικά σημεία της Πόλης. Πρόκειται παράλληλα και για μια πολυσύχναστη περιοχή από ντόπιους και τουρίστες.
Τα σχόλια που ακολουθούν στη φωτογραφία είναι γεμάτα οργή, μιας και εύλογα στην Τουρκία κάνουν λόγο για απίστευτη ασέβεια, για εξοργιστική εικόνα και επιτίθενται στους Γερμανούς οπαδούς που βεβήλωσαν το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Στα πιο αντιπροσωπευτικά (και από αυτά που μπορούν να μεταφερθούν, εκτός των ύβρεων) από αυτά σημειώνουν «Δε σέβονται τίποτα!» και υπογραμμίζουν «είστε υποχρεωμένοι να σέβεστε τον Κεμάλ, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο».