Μίλαν: Η Φενέρμπαχτσε πάει για «μπαμ» με Λεάο

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρίσκεται κοντά στα «Κίτρινα Καναρίνια» αφού δεν υπολογίζεται από τους «Ροσονέρι»
Μίλαν: Η Φενέρμπαχτσε πάει για «μπαμ» με Λεάο

H Φενέρ θέλει να πυροδοτήσει την «βόμβα» με την απόκτηση του Ράφαελ Λεάο, με τους Τούρκους να είναι έτοιμοι να καταθέσουν την επίσημη πρότασή τους!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, τις επόμενες ώρες οι ιθύνοντες της τουρκικής ομάδας θα έχουν συνάντηση με τους ανθρώπους της Μίλαν αλλά και τους εκπροσώπους του Ράφαελ Λεάο για να καταθέσουν την πρότασή τους.

Η Φενέρμπαχτσε είναι διατεθειμένη να καλύψει τις απαιτήσεις των «Ροσονέρι», προσφέροντας 60 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ενώ δίνουν και ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον Πορτογάλο εξτρέμ.

Οι χρονιές της αγωνιστικής πτώσης (2024-25)

Ξεκινώντας τη σεζόν 2024-25, ο Λεάο ξεκίνησε μια ρήξη με τον νέο προπονητή Πάουλο Φονσέκα, λόγω της δυσαρέσκειας του Φονσέκα με τον ρυθμό εργασίας του Λεάο εκτός μπάλας και την αμυντική του συμβολή. 

Καθώς η Μίλαν δυσκολευόταν να βρει φόρμα στη Serie A, ο Φονσέκα επέλεξε να αφήσει τον Λεάο στον πάγκο για αρκετούς αγώνες, ευνοώντας παίκτες όπως ο Νόα Οκαφόρ, οι οποίοι θεωρούνταν ότι προσέφεραν μεγαλύτερη ισορροπία στη δομή της ομάδας. Το σημείο καμπής στη σχέση μεταξύ Λεάο και Φονσέκα ήταν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μίλαν για τη φάση του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στις 5 Νοεμβρίου, όπου έδωσε ασίστ στο τρίτο γκολ στη νίκη με 3-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

 Τέσσερις ημέρες αργότερα, σκόραρε δύο φορές σε μια ισοπαλία 3-3 εναντίον της Κάλιαρι, πετυχαίνοντας το 50ό του γκολ στη Serie A, με τα τελευταία του δύο γκολ για τον σύλλογο να σημειώνονται τον Ιούνιο του 2023. Στις 13 Νοεμβρίου, ενώ έλειπε για διεθνείς υποχρεώσεις με την Πορτογαλία, επιβεβαίωσε ότι αυτός και ο Φονσέκα είχαν διευθετήσει τα προβλήματά τους.

Στις 6 Ιανουαρίου 2025, ο Λεάο κέρδισε το Σούπερ Καπ Ιταλίας εναντίον της αντίπαλης Ίντερ, υπό τον νέο προπονητή, Σέρτζιο Κονσεϊσάο (ο οποίος αντικατέστησε τον Πάουλο Φονσέκα). Αφού μπήκε ως αλλαγή, πέτυχε και τα δύο νικητήρια γκολ σε μια τελική νίκη με ανατροπή 3-2, εξασφαλίζοντας το δεύτερο τρόπαιό του με τη Μίλαν. Ωστόσο, παρά την αρχική βελτίωση, οι ασυνέπειές του επέστρεψαν.

Τους επόμενους μήνες, αναφέρθηκε ότι είχε χάσει την εύνοια του Κονσεϊσάο, με αποτέλεσμα να μείνει στον πάγκο για τους τελευταίους αγώνες της Μίλαν της σεζόν, όπου στις 29 Μαΐου ηττήθηκε από την Μπολόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και επίσης τερμάτισε όγδοη στη Serie A, αποτυγχάνοντας να προκριθεί σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι χρονιές της αγωνιστικής πτώσης (2025-26)

Την σεζόν 2025-26, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανέλαβε ως νέος προπονητής και τον μετατόπισε, αυτόν και τον συμπαίκτη του Κρίστιαν Πούλισικ, κυρίως σε θέσεις κεντρικού επιθετικού, μακριά από τις τυπικές θέσεις των εξτρέμ. Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του στο τακτικό σύστημα του Αλέγκρι, με πιο αξιοσημείωτο το γκολ που πέτυχε σε μια εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Φιορεντίνα στις 19 Οκτωβρίου, εξακολουθούσε να δέχεται επικρίσεις για την απώλεια σημαντικών ευκαιριών στον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Γιουβέντους, ο οποίος έληξε ισόπαλος, με τον Αλέγκρι να θέλει περισσότερη ένταση και υπευθυνότητα από αυτόν. Λίγο αργότερα, η φόρμα του έπεσε, με τραυματισμούς να αφαιρούν την εκρηκτικότητά του, προκαλώντας περιορισμένο ή ασυνεπές παιχνίδι με τις τακτικές απαιτήσεις του Αλέγκρι, επιδεινώνοντας τη σχέση τους. Στις 15 Μαρτίου, μετά από μια ήττα από τη Λάτσιο, ο Λεάο αντέδρασε άσχημα στην αντικατάστασή του, δείχνοντας απογοήτευση προς τους συμπαίκτες του που δεν τον έβρισκαν με πάσες. Μέχρι το τέλος της σεζόν, η φόρμα της ομάδας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα η Μίλαν να χάσει την πρόκριση στο Champions League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Στις 30 Μαΐου 2026, σε μια συνέντευξη στο Sport TV, ο Λεάο αποκάλυψε ότι κουβαλούσε τον τραυματισμό μαζί του για 4-5 μήνες, ισχυριζόμενος ότι το τακτικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν του ταίριαζε. Επίσης, επέλεξε να τερματίσει την παρουσία του στον σύλλογο, ανακοινώνοντας ότι «ήταν έτοιμος να παίξει σε ένα άλλο πρωτάθλημα και να δοκιμάσει μια νέα πρόκληση», πιστεύοντας ότι η Premier League ή η La Liga θα ήταν οι διοργανώσεις όπου το ταλέντο του θα εκτιμούνταν περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ