Ηρακλής: Ο Βάλτερ Ματσάρι κλείνει τα 65, «διψασμένος» σα να ξεκινάει την καριέρα του

Το «κυανόλευκο»… Buon compleanno στον «κορυφαίο προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα»
Ηρακλής: Ο Βάλτερ Ματσάρι κλείνει τα 65, «διψασμένος» σα να ξεκινάει την καριέρα του

Ο Βάλτερ Ματσάρι συμπληρώνει 65 χρόνια ζωής, φέρνοντας την πολυετή εμπειρία του από τους πάγκους στον Ηρακλή. Στο νέο του ξεκίνημα «διψασμένος» και σα να ξεκινάει την καριέρα του, όπως δήλωσε ο «κορυφαίος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα» σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Τα 65 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα (1/10) ο Βάλτερ Ματσάρι με τους «κυανόλευκους» να εύχονται «Buon compleanno» στον Mister, τον «κορυφαίο προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα» κατά την πρόσφατη δήλωση του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Μετά από σχεδόν 5 μήνες (από τις 12/5) από την επισημοποίηση της συμφωνίας Ηρακλή-Ματσάρι, οι δύο πλευρές συνεχίζουν τη συνεργασία τους ελπίζοντας σε ακόμη σπουδαιότερα αποτελέσματα από τη θετική εικόνα του ξεκινήματος στη φετινή Super League.

«Κορυφαίος στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης εξ αρχής είχε εμφανιστεί εντυπωσιασμένος από τον Βάλτερ Ματσάρι, όμως και πρόσφατα στις φερόμενες-παρουσιαζόμενες «κρίσεις» είχε πάρει ξεκάθαρη θέση με την τοποθέτησή του στην ΕΡΤ3 για τον Ιταλό τεχνικό: «Έχει περάσει από δύο μεγάλα πρωταθλήματα, το ιταλικό και το αγλικό και ήρθε στην Ελλάδα που είναι στη θέση Νο. 12 παγκοσμίως. Οπότε είναι λογικό κάποια πράγματα να του φαίνονται ιδιαίτερα περίεργα και παράξενα. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε τον κορυφαίο προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή είναι η θέση του Ηρακλή και η δική μου».

«Να επαναφέρω ψηλά αυτό τον μεγάλο σύλλογο»

Όπως όμως και ο Βάλτερ Ματσάρι έχει τοποθετηθεί αντιλαμβανόμενος την «ταυτότητα» του Ηρακλή στο νέο του ξεκίνημα, «διψασμένος» όπως είχε πει φτάνοντας για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην TV100 είχε υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Ήρθα με ενθουσιασμό να κάνω ό,τι μπορώ, εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να δουλέψω σωστά, ώστε να επαναφέρω ψηλά αυτό τον μεγάλο και ιστορικό σύλλογο. Αν και πρόκειται για έναν ιστορικό σύλλογο, που θέλει να επιστρέψει και να γίνει ξανά ανταγωνιστικός στις υψηλές θέσεις, πρέπει να καταλάβουμε ότι τον πρώτο χρόνο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία μετά από τόσα χρόνια, χρειάζεται λίγο υπομονή. Αυτό ζητώ από τους οπαδούς».

Βάσει προγραμματισμού το διάστημα της διακοπής της Super League ο Βάλτερ Ματσάρι και το επιτελείο του, το εκμεταλλεύονται με προπονήσεις ώστε η ομάδα να αφομοιώσει ακόμη καλύτερα τη στρατηγική και το πλάνο της ομάδας. Στην τελευταία του τοποθέτηση τόνισε πως θα δούμε Ηρακλή 100% μετά τη διακοπή και στην κομβική αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό, την επόμενη Κυριακή (11/10), με την ομάδα να επανέρχεται στο Καυτανζόγλειο.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ