Άρης: «Ο Σούταρ ζήτησε εξαψήφιο ποσό για να φύγει από τους Ρέιντζερς»
Άρης και Τζον Σούταρ έχουν μεταγραφική εκκρεμότητα με ενδιάμεσο εμπόδιο τους Ρέιντζερς της Γλασκώβης, οι οποίοι διατηρούν τα δικαιώματα του 30χρονου κεντρικού αμυντικού. Σύμφωνα με Μέσα της Σκωτίας, ο ποδοσφαιριστής ζήτησε εξαψήφιο ποσό ως αποζημίωση, για να αποχωρήσει, και, πλέον, είναι και θέμα των «κιτρινόμαυρων», αν τον περιμένουν έως τις επόμενες 48 ώρες, όταν και κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού.
Το ibxronews έκανε το σχετικό ρεπορτάζ, προσπαθώντας να φωτίσει την υπόθεση, η οποία είναι πολύπλοκη, αν και φαινόταν ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν θέμα χρόνου να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στη Θεσσαλονίκη, κάτι που θα γινόταν σήμερα (13/9) και πριν σκαλώσει η μετακίνηση.
Συγκεκριμένα, ο Σούταρ, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ζήτησε εξαψήφιο ποσό, για να φύγει από τη Γλασκώβη και έβαλε εμπόδιο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής στον Άρη με τη διοίκηση του οποίου είχε συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η λεπτομέρεια είναι πως ο ποδοσφαιριστής ζήτησε τα χρήματα, άμεσα, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή στον Άρη και κάπου εκεί αντέδρασε η διοίκηση των πρωτευουσιάνων.
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Ο Σκωτσέζος διεθνής υπέγραψε επέκταση συμβολαίου ενός έτους, με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, τον περασμένο Φεβρουάριο, και τώρα ζητά αποζημίωση πριν ενταχθεί στον Άρη. Η κίνηση κρέμεται τώρα από μια κλωστή και απειλείται μετά το αδιέξοδο στο Άιμπροξ. Η ομάδα της Γλασκώβης μετέφερε στον Σούταρ και στον Άρη ότι δεν θα του καταβληθεί ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό, πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, δηλαδή το επόμενο καλοκαίρι. Ο Σούταρ πρέπει τώρα να βρει λύση με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης πριν από την ημέρα λήξης της προθεσμίας στην Ελλάδα».
Όπως τονίζεται, ο προπονητής των Ρέιντζερς, Ντέρεκ Μακίνες δεν πιστεύει καθόλου στον Σούταρ, καθώς έμεινε εκτός πλάνων του συμπατριώτη του, από την αρχή της προετοιμασίας και ο ποδοσφαιριστής δεν έχει, πλέον, πολλές επιλογές.
Στο ρεπορτάζ μπαίνει, όμως, και η εξής παράμετρος, που αφορά τα αμιγώς αγωνιστικά των Σκωτσέζων. Κι αυτή είναι πως η αποχώρηση του Σούταρ δε θα ήταν το χειρότερο σενάριο για την ομάδα, καθώς αναφέρεται πως η ομάδα δεν έχει βάθος στον πάγκο της, διότι διαθέτει μόνο τους Εμμάνουελ Φερνάντεζ, τον Ολέθου Μακάνια και τον Μπεν Γκόντφρεϊ.