Υπόθεση Φερέιρα-Παλμέιρας: Πρόταση μέσω του ατζέντη του Αμπέλ, 700 χιλιάδες στον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός28 Οκτωβρίου 2020

Μέσα από το metrosport.gr έχετε πληροφορηθεί τόσο την στάση του ΠΑΟΚ στην πρόταση της Παλμέιρας για τον Αμπέλ Φερέιρα, όσο και το τι είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου στο απεσταλμένο του ομίλου Metromedia στην Γρανάδα, Γιώργο Ζαΐρη.

Ωστόσο, υπάρχουν νέα στοιχεία για την υπόθεση που αποκαλύπτει το metrosport.gr και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δίνοντας μία πιο σωστή διάσταση του όλου θέματος που είναι ανοιχτό και έχει «παγώσει» για ορισμένες ώρες λόγω του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Γρανάδα:

-Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι η πρόταση της Παλμέιρας (πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες έλυσε την συνεργασία της με τον φημισμένο τεχνικό, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο) έφτασε στα γραφεία της Τούμπας μέσω του Ούγκο Καχούδα, του ατζέντη του Αμπέλ Φερέιρα που διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλούς βραζιλιάνικούς συλλόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από λίγες μέρες πέτυχε συμφωνία με την Βάσκο Ντα Γκάμα για την πρόσληψη του Ρικάρντο Σα Πίντο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο οποίος αμέσως μετά εισηγήθηκε την απόκτηση του Λέο Μάτος (στην φωτογραφία τον βλέπετε δεξιά δίπλα από τον Πορτογάλο τεχνικό μετά την συμφωνία στο Ρίο με τους ανθρώπους της Βάσκο στις 17 Οκτωβρίου).


Προφανώς ο Πορτογάλος ατζέντης δεν άνοιξε θέμα αποχώρησης του Αμπέλ Φερέιρα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ χωρίς να έχει το ΟΚ του πελάτη του…

-Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βραζιλία η πρόταση της Παλμέιρας στον ΠΑΟΚ φτάνει τις 700.000 ευρώ, ωστόσο, το οικονομικό όφελος για τον Δικέφαλος θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε περίπτωση αποχώρησης του Φερέιρα, καθώς θα βγάλει από το φετινό μπάτζετ του ένα ποσό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στην αμοιβή του ίδιου και των συνεργατών του για το υπόλοιπο της φετινής περιόδου (συν άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη σεζόν).

-Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει πάρει ακόμη την οριστική απόφασή του (στην Βραζιλία αλλά και την Πορτογαλία, πάντως, μιλούν για τελειωμένη μεταγραφή που θα ολοκληρωθεί μετά το παιχνίδι με την Γρανάδα). Είναι σίγουρα προβληματισμένος για το κατά πόσο πρέπει να συνεχίσει να δίνει στήριξη στον Φερέιρα, που του αναγνωρίζει κάποια θετικά στο έργο του (ανανέωση της ομάδας και προώθηση νεαρών παικτών), ωστόσο από την άλλη υπάρχουν και αγωνιστικές αποτυχίες (διαχείριση των αγώνων με την Κράσνονταρ, απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα και η ισοπαλία με την Ομόνοια).

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ θα περιμένει να περάσει το ζευγάρι αγώνων με Γρανάδα και Παναιτωλικό και στην συνέχεια θα πάρει την οριστική απόφασή του, χωρίς όμως αυτό να προκύπτει ξεκάθαρα από το περιβάλλον του. Θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρέπεμψε σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων μετά τον αγώνα με την Γρανάδα και όχι με τον Παναιτωλικό…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.