Ξεχασμένος ή ξεγραμμένος ο πολύπειρος Σίνζι Καγκάβα;

Δημήτρης Μπούζας25 Ιουνίου 2021

INFO: «Υπολογίζεται» η παρουσία του στα πλάνα του Λουτσέσκου ή θα περιοριστεί σε διακοσμητικό ρόλο;


Πολλή συζήτηση έγινε χθες πάνω στο θέμα που αναδείξαμε και το οποίο αφορούσε τα προγνωστικά των επιτελών της ομάδας του δημοσίου και των χειραγωγούμενων επί μονίμου βάσεως ΜΜΕ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η «πρόβλεψη» με τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε έναν νέο «περίπατο» αν συνεχιστεί αυτή η ρηχή και άτολμη μεταγραφική ενίσχυση των ανταγωνιστών, έγινε αιτία να υπάρξουν σχολιασμοί και αντιπαραθέσεις σε χαμηλούς τόνους βέβαια και με ενδιαφέρουσες ωστόσο απόψεις. 

Το σκεπτικό της νέας «βόλτας» που είχε σαφέστατα υποστηρικτές όλους όσους ακολουθούν πιστά (σχεδόν τυφλά) την ερυθρόλευκη προπαγάνδα, είναι αλήθεια ότι... έπεισε και μερικούς ουδέτερους ή από την απέναντι όχθη, αυτήν του ανταγωνισμού. Οι τελευταίοι δηλώνουν ότι η πιθανολόγηση της σύνδεσης του σκεπτικού με την βασική προϋπόθεση της αρνητικής μεταγραφικής δραστηριότητας των ομάδων που μπορούν να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές, έχει ως ένα σημείο μία βάση ποδοσφαιρικής λογικής. Κι αυτό γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχουν διαφορές από όσα συνέβησαν την περσινή χρονιά που το πρωτάθλημα είχε κριθεί σχεδόν τα Χριστούγεννα. 

Η δική μας τοποθέτηση ήταν ξεκάθαρη, χαρακτηρίζοντας πρόωρη και έωλη την σχετική πρόβλεψη. Επιπρόσθετα αναφερθήκαμε και στην αρνητική εικόνα που περνάει προς τα έξω ο περσινός πρωταθλητής, με το να δίνει μεγαλύτερη σημασία (σαφέστατα και καημό) για τις πωλήσεις μιας εξάδας που αποτελεί ότι καλύτερο έχει στο έμψυχο υλικό του. Παράλληλα εξαγγέλλοντας και ανακοινώνοντας συμφωνίες με παίκτες από το «κάτω ράφι». Ωστόσο οφείλουμε να αποδεχθούμε την άποψη ότι αν δεν ενισχυθούν όσο απαιτούν οι συνθήκες πρωταθλητισμού οι ανταγωνιστές, υπάρχει κίνδυνος να επαληθευτούν, όχι βέβαια στο σημείο που ελπίζουν, τα προγνωστικά των Καραπαπάδων. 

Είναι αλήθεια ότι οι μεταγραφές αυτή τη στιγμή κινούνται σε αργούς ρυθμούς και σε γκρίζο έως θολό φόντο. Σοβαρές κινήσεις δεν έχουν γίνει από κανέναν. Θα μου πείτε ότι υπάρχει ο χρόνος. Ίσως και κάποιες δικαιολογίες. Αυτές τις τελευταίες τις διακινούν τα γραφεία Τύπου με τους πρόθυμους οσφυοκάμπτες της ενημέρωσης. Συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ μπορείς να καταλογίσεις μια σχετική δυστοκία, παράλληλα όμως και μια σιγουριά που προέρχεται από όλες τις περιπτώσεις τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον και παρουσία από τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Την συγκεκριμένη αγορά την γνωρίζει και δεν πρόκειται να πέσει έξω. Η νέα περίπτωση με τον νεαρό ακραίο επιθετικό Κορτσέγκιν, συνοδεύεται με τις πολύ καλές συστάσεις του πατέρα του Ραζβάν. Σχετικά με το μέτωπο της Ιταλίας, εκεί παίζεται ένα περίεργο παιχνίδι το οποίο σίγουρα θα τελειώσει μόνο όταν και όπως θέλει ο Μίνο Ραϊόλα.

Στα ασπρόμαυρα μεταγραφικά ενδιαφέροντα μπορεί να προστεθεί κι ένα ερωτηματικό που μάλλον θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθεί. Στο έμψυχο υλικό των κυπελλούχων υπάρχει ένα μεγάλο όνομα. Ένας παίκτης από το πάνω - πάνω ράφι, καταξιωμένος ευρωπαϊκά. Ηλικιακά δεν θεωρείται τελειωμένος. Ηρθε για να κάνει τη διαφορά. Δεν είχε κάνει προετοιμασία και ως εκ τούτου όπως ήταν λογικό δεν ήταν σε θέση και να προσφέρει ανάλογα. Οι συνθήκες όμως σήμερα είναι τελείως διαφορετικές. Εκτός από το γεγονός ότι ο ίδιος συνεπέστατος γυμνάζεται μόνος του όλο αυτό το διάστημα στις διακοπές του, του δίνεται η ευκαιρία στην κανονική προετοιμασία να δώσει ένα παρών διαφορετικό από το περσινό. 

Αναφερόμαστε όπως αντιλαμβάνεστε στον Σίνζι Καγκάβα, γύρω από το όνομα και την παρουσία του οποίου, εδώ και αρκετό καιρό δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά. Ακούγονται και γράφονται τόσα και όσα αφορούν τις σκέψεις και τις προθέσεις του Ραζβάν. Για τον Σίνζι δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε το παραμικρό. Και το κυριότερο εάν τον υπολογίζει στα πλάνα του ο Ρουμάνος κόουτς. Προκύπτει λοιπόν το ερωτηματικό. Είναι απλά ξεχασμένος ή τελικά ξεγραμμένος; Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να συμβαίνει το πρώτο και όχι το δεύτερο. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ο μεγάλος αυτός παίκτης έχει να δώσει στον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.