Τσανακτσίδης: «Είμαστε παθιασμένο αουτσάιντερ, απομυθοποιήσαμε την ΑΕΚ»

Metrosport Team18 Ιουνίου 2021

Ο Χρύσανθος Τσανακσίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους τελικούς του Πρωταθλήματος του Χάντμπολ κόντρα στο Άργος και τη δύσκολη σειρά με φόντο τον τίτλο με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στους τελικούς μετά από χρόνια απουσίας:

«Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να «κλέψουμε» τον τίτλο. Προκριθήκαμε μετά από έξι χρόνια και με αρκετές απουσίες. Είναι μεγάλη επιτυχία γενικά.

Μετά από πολλά χρόνια ξαναδίνουμε το παρόν στους τελικούς, όπως και σ’ αυτούς του Κυπέλλου. Είχαμε πολλές σημαντικές απουσίες όπως του αρχηγού μας του Αποστόλη Παλάσκα που είναι σε στάδιο αποκατάστασης.

Ακόμη μεγαλύτερη αξία σ’ αυτές τις προκρίσεις είναι η δυσκολία της χρονιάς με τις διακοπές που υπήρξαν με δυσκολίες σε διάφορους τομείς, ήμασταν χωρίς αγωνιστικό ρυθμό για μια καινούρια ομάδα σαν εμάς. Είναι δύσκολο να πετύχεις κάτι τέτοιο και είμαστε χαρούμενοι που το πετύχαμε».

Για τη νίκη στο Άργος και την πρόκριση με εμφατικό τρόπο:

«Αν και το Άργος ανέκαθεν είχε μια πολύ δυνατή έδρα με σκληροτράχηλη ομάδα καταφέραμε να πάρουμε και τη νίκη και να «σφραγίσουμε» με εμφατικό τρόπο την παρουσία μας στους τελικούς».

Για το τι θα γίνει στους τελικούς και τα προηγούμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ:

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνουμε με ψυχή και ότι μπορούμε, να «κλέψουμε» στην ουσία τον τίτλο. Η ΑΕΚ έχει πολύ ποιοτική ομάδα, με πιο βαθύ ρόστερ και χωρίς απουσίες. Γι’ αυτό λέω ότι πάμε να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει».

Για το κρίσιμο πρώτο παιχνίδι:

«Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο ματς. Παίζουμε με μειονέκτημα έδρας. Αν στον πρώτο αγώνα στην έδρα της ΑΕΚ καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, μετά είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε στην έδρα μας και να πάρουμε το Πρωτάθλημα».

Για το ότι έχουν καταφέρει να απομυθοποιήσουν την ΑΕΚ:

«Κι εμείς και σαν αθλητές έχουμε καταφέρει να απομυθοποιήσουμε την ΑΕΚ. Φάνταζε θηρίο. Όσο περισσότερο πλησιάζαμε και βλέπαμε ότι μπορούμε ο μύθος γινόταν πιο ανθρώπινος.

Συνειδητοποιούσαμε σταδιακά ότι παίζουμε χάντμπολ κι εμείς κι εκείνοι. Είναι το κομμάτι είναι το πάθος. Έχουμε δεθεί πολύ με όλα τα παιδιά για ένα χρόνο συνεργασίας και βγάζουμε πολύ οικογενειακό κλίμα. Δεν το συναντάς εύκολα σε επαγγελματικές ομάδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.