Το μάθημα στην ΑΕΚ, το θράσος, η ευχή και ένας προβληματισμός

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Σεπτεμβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Ηταν πολύ καλός ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΚ. “Ψάχτηκε” στο πρώτο 20λεπτο, “μετρήθηκε”, “ζύγισε” τον αντίπαλο και ύστερα, μέχρι τη λήξη, τον έκανε ό,τι ήθελε.

Στην ΑΕΚ το λένε μεταξύ τους ότι έχουν μεγάλη ομάδα, ικανή να πάρει Πρωτάθλημα, μήπως με το πες-πες αρχίσουν να το πιστεύουν κιόλας. Ο ΠΑΟΚ τους έδωσε ένα γερό μάθημα. Τους υποχρέωσε να καταλάβουν ότι είναι από λίγοι έως ελάχιστοι. Για την ώρα τουλάχιστον. Αν δεν πάρουν το μήνυμα, το μόνο που θα πετύχουν είναι να γίνουν ακόμη χειρότεροι και να πνιγούν στην εσωστρέφειά τους, όπως συνέβη και πέρσι. 

Οσο για την... προσφιλή συνήθειά τους να χάνουν από τον ΠΑΟΚ, θα περάσουν σίγουρα πολλά χρόνια ακόμη που θα εύχονται να είχε μετρήσει στην ώρα του (γιατί τελικά μέτρησε μετά από δύο ώρες) το γκολ του Βαρέλα κι ας έχαναν το κάλπικο Πρωτάθλημα του 2018. Βλέπεις, είναι και αδιόρθωτοι. Εχουν το θράσος να συγκρίνουν εκείνη τη φάση με τη φάση του γκολ του Μοχαμάντι που ακυρώθηκε προχθές μέσω VAR. 

 Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι ο Ανσαριφάρντ είναι ΜΠΡΟΣΤΑ στον Πασχαλάκη, μετέχει στη φάση και τον εμποδίζει και κάνουν πως δεν θυμούνται ότι ο Μαουρίσιο ήταν ΠΙΣΩ από τον Μπάρκα, δεν τον εμπόδισε καθόλου και άνοιξε τα πόδια για να πάει η μπάλα στα δίχτυα από την κεφαλιά του Βαρέλα. Και το θράσος, αλλά και η ανοησία έχουν τα όριά τους.

Το θέμα μας, όμως, είναι ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος ΠΑΟΚ πρέπει να έχει διάρκεια στην καλή απόδοση, γιατί όταν κάνει τέτοια εμφάνιση στο πιο δύσκολο θεωρητικά παιχνίδι από αυτά που έδωσε μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να μην την επαναλάβει και στη συνέχεια. Η ΑΕΚ μπορεί να φαντασιώθηκε τη νίκη και να έπαιξε ανοιχτά, ενώ οι περισσότεροι αντίπαλοι παίζουν τον ΠΑΟΚ κλειστά, άρα προχθές στην Τούμπα βρήκε πεδίον δράσης λαμπρόν και το εκμεταλλεύτηκε. 

Σύμφωνοι, αλλά δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι στην Τρίπολη και το Αγρίνιο ούτε ο Αστέρας, ούτε ο Παναιτωλικός έπαιξαν κλειστά. Αντίθετα, ήταν οι ομάδες που δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και σίγουρα αδικούνται από τις ήττες που γνώρισαν εξ αιτίας κυρίως του Πασχαλάκη και της τύχης που βοήθησε τον ΠΑΟΚ.

Εννοείται ότι προέχουν οι νίκες με Σλόβαν και ΟΦΗ για να γιατρέψει η ομάδα τις πληγές της στη διακοπή που ακολουθεί και να επανέλθουν ετοιμοπόλεμοι όλοι οι τραυματίες, εκτός βέβαια του Ολιβέιρα. Αλλά ενόψei του συνωστισμού που θα υπάρξει, ας θέσουμε έναν προβληματισμό: Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο agressive στο παιχνίδι με την ΑΕΚ απ' όλα τα προηγούμενα. 

Σ' αυτό ακριβώς το παιχνίδι ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας, μετά και την αδυναμία του Βαρέλα να αγωνιστεί, ήταν ο χαμηλότερος από κάθε άλλο. Μήπως η νεανικότητα αυτής της ενδεκάδας έπαιξε ρόλο; Μήπως ο ΠΑΟΚ θα χάσει από ενέργεια και ένταση όταν ξαναμπούν στην ενδεκάδα όλοι μαζί οι έμπειροι, άρα και μεγαλύτεροι σε ηλικία; Μήπως πρέπει πάντα να βρίσκει ο Λουτσέσκου τη χρυσή τομή, παντρεύοντας την ωριμότητα με τα νιάτα; Είναι, νομίζω, ένας εύλογος προβληματισμός.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.