Τι κρύβεται πίσω από το «διαζύγιο» του Βασίλη Δημητριάδη με την ΑΕΚ;

Δημήτρης Μπούζας09 Μαρτίου 2022

Το ενωσίτικο ρεπορτάζ αναφέρει: «Έκανε εντύπωση το «διαζύγιο» της ΑΕΚ με τον Βασίλη Δημητριάδη. Το αν ήταν κοινή συναινέση ή προέκυψε από επιθυμία του άλλοτε κορυφαίου σκόρερ, το γνωρίζουν καλά όσοι εργάζονται στον οργανισμό. Ωστόσο, το βέβαιο είναι πως η συμβίωση δεν μπορούσε να προχωρήσει. 

Ο Δημητριάδης ολοκλήρωσε την θητεία του έχοντας με τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης μια αδιατάραχτη σχέση φιλίας κι εμπιστοσύνης για πολλά χρόνια. Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί ότι εντύπωση έκανε η στάση του Βασίλη Δημητριάδη και η κατάθεση του στη «δίκη Σαββίδη», όταν επί της ουσίας «έστρωσε το χαλί» για ποινή που μοιάζει με χάδι. Επέλεξε μόνος του τη συγκεκριμένη μέθοδο ώστε να τοποθετηθεί; Το έκανε ύστερα από παραίνεση και άνωθεν εντολή; Ούτε αυτό ξεκαθαρίστηκε αν και στα ενδότερα της ΑΕΚ ατάκες – φωτιά για το θέμα, δίνουν και παίρνουν. Θα μπορούσε δηλαδή να πέσει παραπάνω φως στην υπόθεση αυτή, αλλά στην ΑΕΚ το απέφυγαν επιμελώς. Κάπως έτσι και ίσως με αφορμή όλα τα ανωτέρω σκηνικά, μπήκε τέλος στο γάμο».

Από ότι αντιλαμβάνεστε στο κείμενο του ενωσίτη σχολιαστή, επιβεβαιώνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει το σοβαρό και απείρως κρισιμότατο θέμα που προκύπτει από την εν λόγω κατάθεση. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το τι κατέθεσε ο απολυθής ή παραιτηθής γενικός αρχηγός της Ένωσης για το αλήστου μνήμης παιχνίδι στην Τούμπα, όπου συνομώτησαν οι πάντες (συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης) για την κλοπή ενός τίτλου. Στην εν λόγω κατάθεση προφανώς απαλλαγμένος από εξαρτήσεις και πίεσεις, ο τέως γενικός αρχηγός αποτύπωσε ανάγλυφη και απείραχτη όλη την εικόνα των διαδραματισθέντων όπως ήταν και όχι όπως την παραμόρφωσαν όλα τα θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων και των προκλητικών εκπροσώπων της δικαιοσύνης. 

Ηταν μια κατάθεση που κάτω από άλλες συνθήκες και σε άλλο χρόνο, θα χαρακτηριζόταν πραγματική βόμβα. Η οποία βέβαια κατάθεση που αποκαθιστούσε με νομοτελειακό τρόπο και θα προσθέταμε και ιστορικά την αλήθεια εκείνων των ταραγμένων ημερών, ενταφιάστηκε στα ψιλά των αθηναϊκών εφημερίδων, οι οποίες ως γνωστόν πρωταγωνίστησαν στο να στηρίξουν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου: την κλοπή ενός πρωταθλήματος. 

Ο έμπειρος και συμπαθέστατος Ενωσίτης κειμενογράφος δυστυχώς εξετέθη πρόσθετα με το να τοποθετηθεί και να χαρακτηρίσει την ποινή που επιβλήθηκε στον Σαββίδη χάδι. Την στιγμή που στο δικαστήριο ένας από τους πλέον βασικούς μάρτυρες εκείνων των γεγονότων κατέθεσε αυτό που απέφυγαν ή που προσπάθησαν να θάψουν, τόσο ο ίδιος, όσο και το σύνολο των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου. Δεν γύρισε το κεφάλι ούτε ένα δευτερόλεπτο προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία οδηγούσε στην αποκάλυψη ενός σκηνοθετημένου ποδοσφαιρικού εγκλήματος. 

Μιας συνομωσίας στην οποία πήραν μέρος απαξάπαντες οι υπεύθυνοι. Τώρα το αν υπήρξε οπαδική πίεση (ορίτζιναλ) στον Μελισσανίδη στο να προχωρήσει για αυτό το λόγο στην αντικατάσταση του Δημητριάδη, είναι κάτι που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί. Άλλωστε ελάχιστοι πιστεύουν πως ο «τίγρης» πούλησε τόσο εύκολα τον κολλητό του, άσχετα εάν οι στιγμές και οι συνθήκες στην ΑΕΚ είναι ταραγμένες και δύσκολες. 

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν συστήνοντας στους υποστηρικτές ακόμη - αν υπάρχουν - εκείνου του ποδοσφαιρικού εγκλήματος, να πάρουν το θάρρος και να ζητήσουν συγνώμη όχι μόνο από τον ΠΑΟΚ, αλλά και από τους πανέλληνες ποδοσφαιρόφιλους. Η κατάθεση του Βασίλη Δημητριάδη δυστυχώς για αυτούς έφερε στην επιφάνεια και πάλι το εφιαλτικό ερώτημα και το μεγάλο προβληματισμό που αφορά την υπεύθυνη και αμερόληπτη ενημέρωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.