Θα παρέμβουν οι αρμόδιοι;

Γιώργος Στράντζαλης02 Νοεμβρίου 2021

Θα περάσει καιρός μέχρι να ξεχάσουν στον Άρητα όσα έγιναν, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, στο προχθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το εχθρικό κλίμα που συνάντησε η ομάδα και την άδικη ήττα που γνώρισε από έναν κατώτερο αγωνιστικά αντίπαλο.

Τις αποφάσεις του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου, τις υποδείξεις του 4ου διαιτητή, Δημήτρη Καραντώνη, στον πάγκο της ΑΕΚ να αντικατασταθεί άμεσα ο Ρότα (!), προκειμένου να μην υποβληθεί στο επόμενο μαρκάρισμα, μέχρι τις σοβαρές καταγγελίες τις ΠΑΕ Άρης για όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια, στην ανάπαυλα του α’ ημιχρόνου.

Με πρωταγωνιστές τους γηπεδούχους οι οποίοι, παρουσία του ιδιοκτήτη τους, προπηλάκισαν και προκάλεσαν λεκτική βία σε ποδοσφαιριστές και σε ανθρώπους του Άρη, όπως στον ποδοσφαιρικό διευθυντή της ΠΑΕ, Δημήτρη Νιαρχάκο. Το επεισόδιο, που κατήγγειλε ο επίσημος Άρης, ήταν και ο βασικός λόγος που καθυστέρησε η ομάδα να βγει από τα αποδυτήρια για την έναρξη του β’ ημιχρόνου.

Όπως σχολίαζαν μάλιστα μετά το παιχνίδι οι Κιτρινόμαυροι… “ζήτημα να μπόρεσε να καθίσει στα αποδυτήρια, για να προετοιμαστεί για το β’ ημίχρονο, πάνω από επτά λεπτά”.

Πρόκειται για πολύ σοβαρές καταγγελίες, που αν επαληθευθούν, τότε προβλέπονται βαριές ποινές και για τον ιδιοκτήτη και για τον σύλλογο, ενώ οι διαιτητικές αποφάσεις είναι αποφάσεις αλλοίωσης αποτελέσματος.

Το ερώτημα όμως είναι αν πραγματικά ιδρώνει κανενός το αυτί, ή θα περάσουν 2-3 μέρες θα ξεχαστούν όλα και σαν να μην τρέχει κάτι θα συνεχίσουν όλοι… τη δουλειά τους; Αλήθεια, θα παρέμβει κανείς από τους αρμόδιους φορείς και τα θεσμικά όργανα; Τόσο για τις καταγγελίες του επίσημου Άρη, όσο και για το γεγονός ότι μία ομάδα (ΑΕΚ, Γιαννίκης, Ρότα) εξέθεσαν τον Διαμαντόπουλο και τον Καραντώνη. Κι αυτή με τη σειρά τους τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος πήρε την επιστολή του Άρη, που ζήτησε ξένο διαιτητή στο ΟΑΚΑ, και την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων.

Στον Άρη από την πρώτη στιγμή έχουν ενημερώσει επίσημα ότι θα προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Μέσα στις επόμενες ώρες περιμένουν να πάρουν τις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή του αγώνα για να δουν τι ακριβώς γράφτηκε απ’ όσα κατήγγειλαν. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αν θα υπάρξει παρέμβαση των αρμόδιων για να “ανοίξουν” οι κάμερες. Αν υπάρχει οπτικό υλικό από τις κάμερες του γηπέδου προκειμένου να ελεγχθεί και να δουν αυτοί που πρέπει τι ακριβώς συνέβη.

Λυπηρό πραγματικά πάντως εν έτη 2021 στο ελληνικό ποδόσφαιρο να ασχολούμαστε με όλα τα παραπάνω και όχι ασφαλώς με το καθαρά αγωνιστικό σκέλος όπου πραγματικά έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Το καλύτερο φετινό στην Super League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.