Τα τέσσερα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ για την πρόκριση με την ΑΕΚ 

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2022

των Καστάνη - Πετρωτού

Τον πρώτο λόγο θέλει να έχει ο ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την παρουσία του στον θεσμό του Κυπέλλου. Και στην αυριανή πολύ δύσκολη αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο (στις 20:00 η ώρα έναρξης σε ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5), καθοριστικό ρόλο για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, αναμένεται να παίξουν συγκεκριμένοι παράγοντες.

Από την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο, η παρουσία της ομάδας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και η διατήρηση του βασικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου σε βάθος χρόνου. Πρακτικά, το αυριανό δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, έχει τον χαρακτήρα του τελικού. 

‘Οποιος προκριθεί, συνεχίζει και διατηρεί τις ελπίδες του στο ακέραιο για την συμμετοχή στον τελικό και φυσικά για την κατάκτηση του τροπαίου. Από την είσοδο του 2022 έως και σήμερα, ο ΠΑΟΚ δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο, σε σύγκριση με την ΑΕΚ. Όμως, σε έναν αγώνα που έχει τον χαρακτήρα του τελικού, κάθε λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα (0-0) του αγώνα της Τούμπας αφήνει ανοιχτές πιθανότητες. Όμως, ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ; Ο σοβαρός και αποφασιστικός ΠΑΟΚ κάλλιστα μπορεί να προκριθεί και επικεντρώνουμε την αναφορά μας, στα εξής κριτήρια.

1. Με αέρα νικητή. Έχει αυτόν τον “αέρα” ο ΠΑΟΚ, αυτό το μέταλλο όπως συνηθίζουμε να το λέμε. Το έδειξε ξεκάθαρα στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πως κατάφερε και “γύρισε” το 0-1 και το μετέτρεψε σε 2-1.

2. Η ψυχολογία, όπως συνηθίζουμε να λέμε στο ποδόσφαιρο, είναι με το μέρος του. Το αντιλαμβάνεται κανείς, από τις δηλώσεις των παικτών, από τον τρόπο που εκφράζονται και κυρίως αντιδρούν μέσα στο γήπεδο. Δεν τα παρατάνε, ακόμη και όταν το αποτέλεσμα δεν τους “πάει”, ακόμη κι όταν χάνουν τις ευκαιρίες, ακόμη κι όταν συναντούν εμπόδια. Έχουν ψυχολογία, επιμένουν και επικρατούν.

3. Η παράδοση. Ένα ακόμη στοιχείο, το τρίτο κατά σειρά, αφορά την παράδοση με αντίπαλο την ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές πριν φθάσουν στον τελικό της διοργάνωσης, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια. Συνολικά ο ΠΑΟΚ μετρά 10 προκρίσεις επί της ΑΕΚ στον θεσμό του Κυπέλλου, ενώ η Ένωση, έξι επί του Δικεφάλου.

4. Ειδικότητα στις ανατροπές. Σημαντικό ρόλο για την έκβαση του αυριανού αγώνα μπορεί να παίξει και η ικανότητα των παικτών του ΠΑΟΚ να ανατρέπουν εις βάρος τους αποτελέσματα. Στην Λίγκα, από την έναρξη της σεζόν, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει πετύχει τις περισσότερες ανατροπές. Λίγες μεν, αλλά μετράνε. Και με την Λαμία και με τον Αστέρα και με τον Παναθηναϊκό, ο Δικέφαλος άλλαξε την ροή του αγώνα.

Προσθέστε και ένα ακόμη: Ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί ευνοείται ασφαλώς με νίκη επί της ΑΕΚ (με οποιοδήποτε σκορ) και παράλληλα με οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ. Ένα πιθανό ισόπαλο αποτέλεσμα χωρίς γκολ, θα οδηγήσει το ματς στην παράταση. Με μία οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ, προκρίνεται ο Δικέφαλος καθώς στην Ελλάδα, ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Εν κατακλείδι, ο σοβαρός ΠΑΟΚ, με το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε στα περισσότερα παιχνίδια από την είσοδο του 2022, θα προκριθεί. Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς ο αντίπαλός του, η ΑΕΚ είναι “πληγωμένη” από τα αποτυχημένα αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα, διανύει περίοδο κρίσης. Και οι παίκτες της, θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να αντιστρέψουν το εις βάρος τους διαμορφωθέν κλίμα. Για αυτό τον λόγο, χρειάζεται, διπλή και τριπλή προσοχή από τον ΠΑΟΚ για να πετύχει τον στόχο του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.