Ταπεινωτική ήττα και αποκλεισμός για την ΑΕΚ

Δημήτρης Καλαϊτζής03 Δεκεμβρίου 2020

Το πάθημα από τη Ζόρια (0-3) δεν έγινε μάθημα στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα υποδεχόταν την Μπράγκα με μοναδικό σκοπό τη νίκη, που θα την διατηρούσε ζωντανή για πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο για ακόμα ένα παιχνίδι πλήρωσε την τραγική της άμυνα και μοιραία γνώρισε βαριά ήττα από τους Ίβηρες με 4-2 μέσα στο ΟΑΚΑ και το ευρωπαϊκό της ταξίδι έλαβε τέλος.

Αντίθετα, το συγκρότημα του Κάρλος Καρβαλιάλ τσέκαρε το εισιτήριο για τους «32» του Europa League και θα περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική να δει αν θα τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στον όμιλο.

Στα του αγώνα, η Μπράγκα ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Τορμένα μόλις στο 8΄ και δυο λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Γκαλένο έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα και ο αφύλαχτος Εσγκάιο από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-2.

Η απάντηση από την ΑΕΚ ήρθε με τον Ολιβέιρα στο 31΄, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Όρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.


Στην επανάληψη, η Μπράγκα πέτυχε ένα τρομερό γκολ με τον Γκαλένο, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 1-4 στο 83΄.

Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Βασιλαντωνόπουλος στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ζόρια έκανε την έκπληξη, καθώς επικράτησε 1-0 της Λέστερ. 

Η βαθμολογία στον όμιλο 

1. Λέστερ 10

2. Μπράγκα 10

3. Ζόρια 6

4. ΑΕΚ 3

Η τελευταία (6η) αγωνιστική 10/12

Λέστερ-ΑΕΚ

Μπράγκα-Ζόρια

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.