Συνεχίζοντας το ταξίδι με το «τρένο» του Κουδέτ

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος29 Δεκεμβρίου 2020

Φινάλε στο 2020 με Ισπανία και La Liga έχει το μενού, με δύο βάσκικα ντέρμπι (και ένα μαδριλένικο) στην τελευταία του μέρα και ματς αμφίρροπα, με ενδιαφέρον.

Από τα πλέον ενδιαφέροντα το Σεβίγια-Βιγιαρεάλ. Η Σεβίγια δείχνει σε φόρμα βάσει αποτελεσμάτων, όμως οι νίκες της είναι δύσκολες. Η Βιγιαρεάλ, αήττητη στα τελευταία 5 της ματς μεν, αλλά μετράει 4 ισοπαλίες δε. Περισσότερο αφήνει, παρά παίρνει βαθμούς. Της λείπουν Αλκάθερ, Ιμπόρα, Γκασπάρ και Μορένο, ενώ δύσκολη φαντάζει η επιστροφή του Μπάκα. Ικανές να πετύχουν από ένα γκολ, σε καλή απόδοση το GG.

Η Μπαρτσελόνα ανεβαίνει σταδιακά, δύσκολα να της κλέψει βαθμό η Εϊμπαρ. Θέλει ένα καλό κλείσιμο στο 2020, αλλά είναι και η ουσία του πράγματος. Όταν κυνηγάς, απαγορεύεται οποιαδήποτε δική σου γκέλα. Δεν αξίζει ωστόσο κάτι στοιχηματικά.

Πολύ αμφίρροπο το Λεβάντε-Μπέτις. Οι γηπεδούχοι έχουν ανασάνει τελευταία, η Μπέτις προβληματίζεται αλλά έχει δυνατότητες (όπως και απουσίες), όμως εκτός έδρας είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ένα μικρό προβάδισμα για τους γηπεδούχους μεν, αλλά… ως εκεί.

Αντίστοιχα και το Κάδιθ-Βαγιαδολίδ. Εξ ου και οι απόλυτα ισορροπημένοι αριθμοί στο σετ, όπως εξίσου ισορροπημένη είναι και η εικόνα της παράδοσης. Ακόμα και στα ακριβή σκορ φαβορί θεωρούνται το 0-0 και το 1-1. Για όσους αρέσκονται στις ισοπαλίες, είναι μια πιθανή.

Με τις απουσίες που διαχειρίζονται από καιρό θα κοντραριστούν Γρανάδα-Βαλένθια. Οι γηπεδούχοι είναι πιο σταθερή ομάδα, εν αντιθέσει με την αλλοπρόσαλλη φετινή Βαλένθια. Αμφότερες θα κυνηγήσουν τη νίκη, είναι ομάδες που μπορούν να σκοράρουν και μια σκέψη είναι στο GG.

Η πρωτοπόρος Ατλέτικο αναμενόμενα είναι φαβορί απέναντι στην κακή φέτος Χετάφε. Η πορεία των δύο ομάδων και ο τρόπος παιχνιδιού αναμενόμενα γέρνουν την πλάστιγγα στους γηπεδούχους που μια δεκαετία (από το 2011) με μεγάλη συχνότητα στο 2-0. Αρκετά πιθανό να επαναληφθεί και φέτος το σκηνικό.

Έχοντας βελτιώσει πολύ το παιχνίδι της (κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα) με τον Κουδέτ στον πάγκο η φορμαρισμένη Θέλτα υποδέχεται την προτελευταία Ουέσκα που δείχνει διάθεση μεν, αλλά δεν της φτάνει. Ειδικά εκτός έδρας. Η Θέλτα στο διάστημα που την ανέλαβε ο Αργεντινός τεχνικός μετράει 5 νίκες σε 7 ματς με απολογισμό τερμάτων 19-6 και συγκέντρωησε 16 από τους 20 βαθμούς που έχει σήμερα. Γιατί να μην πάρει ακόμη 3;

Η Ρεάλ στο καλό Finish που κάνει στο 2020 και αγωνιστικά και βαθμολογικά δύσκολα θα αφήσει βαθμούς στο «Μ. Βαλέρο» όπου θα την υποδεχθεί η Έλτσε, όμως δεν βλέπω κάτι ελκυστικό στις αποδόσεις.

Στο μεγάλο ντέρμπι των Βάσκων την τελευταία μέρα του 2020 η Αθλέτικ φιλοξενεί τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, οι απουσίες των φιλοξενούμενων τους έχουν επηρεάσει και σ’ αυτά τα ντέρμπι οι διαφορές μηδενίζονται, ενώ το τελευταίο ματς της La Liga για το 2020 είναι ακόμη ένα (αλλά σαφώς μικρότερο) βάσκικο ντέρμπι ανάμεσα σε Οσασούνα και Αλαβές όπου αναμένεται χαμηλό τέμπο, προσοχή στην άμυνα και κλειστό ματς, ίσως ιδανικό για όσους επιλέγουν τα Under.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ G/G

ΘΕΛΤΑ – ΟΥΕΣΚΑ 1

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. – ΧΕΤΑΦΕ 1 & over 1,5

Ακολουθήστε την σελίδα του metrosport.gr στο googlenews

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.