Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται με τα πολλά λάθη στον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης19 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ κάνει αρκετά εύκολα το λάθος στα τελευταία παιχνίδια του. 

Στη Λάρισα είχε 62, ένα περισσότερο από τις σωστές πάσες του (61) κάτι που έγινε για τέταρτη μόλις φορά στις 24 αγωνιστικές. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στα εκτός έδρας ματς με ΑΕΚ (19 σωστές πάσες και 31 λάθη) και Ολυμπιακό (35 σωστές πάσες και 52 λάθη) αλλά και εντός έδρας με την ΑΕΚ (43 σωστές πάσες και 57 λάθη). Για τον Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να αποτελεί πεδίο προβληματισμού η κατηγορία των λαθών αφού η ομάδα του έκανε στις τρεις αγωνιστικές (με Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Λάρισα) συνολικά 182 (60,66) ενώ στις 21 προηγούμενες αγωνιστικές είχε μέσο όρο 39,09.

Αρνητικό ρεκόρ στις τελικές

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη στη Λάρισα όμως το αποτέλεσμα δεν “έκρυψε” το μέτριο επίπεδο απόδοσης του. Αυτό αποδείχτηκε και από τις πέντε τελικές προσπάθειες του που αποτελούν όχι μόνο αρνητικό ρεκόρ περιόδου (είχε από έξι στα εκτός έδρας ματς με Ολυμπιακό και Λαμία) αλλά και αρνητική επίδοση των τελευταίων 49 αγώνων του στο Πρωτάθλημα. Αυτή που ήταν πιο χαμηλά από εκείνη του Σαββάτου, ήταν του περσινού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» όπου νίκησε με 1-0 έχοντας τέσσερις τελικές προσπάθειες. Αρνητικό ρεκόρ περιόδου συνιστούν και οι δύο τελικές έξω από την αντίπαλη περιοχή -η μία πάντως έδωσε το γκολ του Αουγκούστο- αφού πριν το ματς του Σαββάτου ο ΠΑΟΚ δεν είχε πέσει κάτω από τις τρεις -με ΑΕΚ εκτός, Αστέρα εντός, Λαμία εκτός και ΟΦΗ εντός έδρας. Ο Δικέφαλος εκτέλεσε μέσα από την περιοχή της Λάρισας μόνο δύο φορές, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη φετινή επίδοση του αφού την ίδια είχε και στο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, κατορθώνοντας όμως και στις δύο περιπτώσεις να πάρει το “τρίποντο”.

Τρώει γκολ μόνο με... αίτηση στο πρώτο ημίχρονο

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στις 24 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ δέχτηκε μόνο πέντε γκολ πρώτου ημιχρόνου, σε ένα διάστημα μεγαλύτερο δηλαδή των 1.000 λεπτών! Στα πρώτα 45λεπτα είχε δεχτεί τρία γκολ από τον Άρη -δύο στο Βικελίδης και ένα στην Τούμπα- κι από ένα γκολ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.