Σβαμπ: «Χρειάζεται να καθαρίσει το μυαλό μας, είναι δύσκολο για εμάς»

Χάρης Εμμανουηλίδης25 Μαΐου 2023

«Η χρονιά ολοκληρώθηκε, είμαστε απογοητευμένοι βρεθήκαμε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, μόλις χάσαμε και τον τελικό του Κυπέλλου και η διάθεση είναι πεσμένη», οι 23 αυτές λέξεις του Στέφαν Σβαμπ περιγράφουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις σκέψεις του αυστριακού μέσου μετά την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Ο έμπειρος μέσος βγήκε μπροστά κάνοντας τον δικό του απολογισμό για το τι πήγε λάθος για τον ΠΑΟΚτις ευκαιρίες που δεν αξιοποίησαν οι «ασπρόμαυροι» στο πρώτο ημίχρονο αλλά και την επόμενη ημέρα της ομάδας σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «Χρειάζεται ένα διάστημα ξεκούρασης να ''καθαρίσει'' λίγο το μυαλό μας, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας».

Για τις πρώτες του σκέψεις μετά το παιχνίδι, ανέφερε: «Πρώτα από όλα είμαστε πολύ απογοητευμένοι, ενώ ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε τον έλεγχο η ΑΕΚ δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και είχαμε το πλεονέκτημα και με το σκορ στο 0-0 χάσαμε δύο καλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να μας δώσουν ένα γκολ και σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ σε μία άτυχη στιγμή μας βρήκε το γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες , πιέσαμε , αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε με τον τρόπο που έπρεπε για να βρούμε το γκολ».

Ερωτηθείς για το αν ο ΠΑΟΚ ήταν πνευματικά έτοιμος για το παιχνίδι , καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αναφέρει νωρίτερα στη συνέντευξη τύπου, «Νομίζω στους τελικούς η ομάδα που είναι πιο έτοιμη πνευματικά είναι αυτή που κερδίζει», με τον Αυστριακό να αναφέρει: «Ξεκινήσαμε καλά όπως είπα , είχαμε τις ευκαιρίες ωστόσο δεν σκοράραμε το γκολ που χρειαζόταν στην αρχή. Νομίζω ότι το μυαλό μας ήταν προετοιμασμένο για τον τελικό και για το πως θα κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσαμε να ''χρεωθούμε'' είναι ότι δεν βρήκαμε το γκολ στα πρώτα 45 λεπτά ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν κάναμε ότι έπρεπε για να πάρουμε το παιχνίδι».

Για την επόμενη ημέρα της ομάδας: «Η χρονιά ολοκληρώθηκε, είμαστε απογοητευμένοι βρεθήκαμε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, μόλις χάσαμε και τον τελικό του Κυπέλλου και η διάθεση είναι πεσμένη, όλοι στην ομάδα είμαστε απογοητευμένοι. Χρειάζεται ένα διάστημα ξεκούρασης να ''καθαρίσει'' λίγο το μυαλό μας, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Είναι δύσκολο για εμάς αλλά θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα...».

Ενώ στον επίλογο του, σημείωσε: «Δεν ήμασταν έτοιμοι στις σημαντικές στιγμές να κάνουμε το... κάτι. Όλες τις ευκαιρίες που είχαμε να κάνουμε κάτι σημαντικό τόσο στa play offs όσο και στον τελικό, δεν τις αξιοποιήσαμε. Χάσαμε όλα τα ντέρμπι στο τέλος της χρονιάς , δεν ήμασταν όσο καλοί έπρεπε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.