Super League 1: Το πρόγραμμα των τελευταίων αγώνων - Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες

Metrosport Team02 Μαΐου 2021

Τρεις στροφές πριν από τη λήξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος και τρεις ομάδες διεκδικούν τη δεύτερη θέση. Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και τα παιχνίδια που απομένουν θα κρίνουν πολλά στην τελική κατάταξη. 

Την προσεχή Τετάρτη (5/5) ο Άρης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης. 

Η 8η αγωνιστική θα βάλει φωτιά στη Θεσσαλονίκη καθώς ΠΑΟΚ και Άρης θα κοντραριστούν στην Τούμπα. Μετά τη νίκη του Δικεφάλου στο Χαριλάου, οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες και αν περάσουν αλώβητες και από την 7η αγωνιστική τότε το παιχνίδι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την ΑΕΚ ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. 

Στις 12 Μαϊου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, ο Άρης τον Παναθηναϊκό ενώ η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στην Τρίπολη. 

Η 10η και τελευταία αγωνιστική περιλαμβάνει ντέρμπι αιωνίων αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα κοντραριστούν στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης ενώ η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον Άρη. 

Τι συμβαίνει όμως σε περίπτωση ισοβαθμιών; 

Η διοργανώτρια αρχή κατά την έναρξη τόσο των Play-Off, όσο και των Play - Out, έδωσε αναλυτικές οδηγίες για τα σενάρια που προκύπτουν.

Αναλυτικά τα τρία κριτήρια ισοβαθμίας:
  1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs/playouts αθροιστικά)
  2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs/playouts αθροιστικά)
  3. Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος

Αξίζει να επισημανθεί πως από τις υπάρχουσες ομάδες, η μόνη που έχει αποκτήσει προβάδισμα στην ισοβαθμία είναι ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς μετά την ισοπαλία του αγώνα της Τούμπας και τη νίκη στη Λεωφόρο, θα έχει το προβάδισμα στο σενάριο ισοβαθμίας.

Αγωνία και στη ζώνη του υποβιβασμού

Δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε και ΑΕΛ, Παναιτωλικός και ΟΦΗ θα παλέψουν για τη θέση τους στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. 

Προτελευταία αγωνιστική η Λάρισα θα δοκιμαστεί στην έδρα του ΝΠΣ Βόλου, ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο ενώ ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει στη Λαμία. Ο ΠΑΣ Γιάννενα θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης. 

Την τελευταία μέρα η Λάρισα θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ, ο Απόλλων Σμύρνης τη Λαμία και ο Ατρόμητος το ΝΠΣ Βόλο. ΟΦΗ και Παναιτωλικός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Γεντί Κουλέ». 

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας;

Ο ΟΦΗ έχει την ισοβαθμία με την ΑΕΛ αφού στα τρία ματς που έχουν δώσει μετράει δύο νίκες και μία ήττα ενώ οι Κρητικοί δεν έχουν την ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό βάσει των δύο αγώνων στην κανονική διάρκεια (μία ήττα και μία ισοπαλία).


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.