Στον ΠΑΟΚ ξέρουμε πώς είμαστε και πώς θέλουμε να γίνουμε - Στην... ΑΕΚάρα βγήκαν από την κοσμάρα τους και τσακίστηκαν

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

Μια πολύ απλή σκέψη, με αφορμή τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στην ΑΕΚ και με αναγωγή στην ωριμότητα, την ευθυκρισία και το γνώθι σαυτόν των φίλων του ΠΑΟΚ:

Εμείς, στον ΠΑΟΚ, διαμαρτυρόμασταν από το ξεκίνημα κιόλας της περσινής καλοκαιρινής περιόδου, όταν άρχισε η δήθεν ενίσχυση με την απόκτηση του… Τέιλορ. Συνεχίσαμε τις διαμαρτυρίες μέχρι το τέλος των μεταγραφών και τότε είπαμε ότι η ομάδα όχι μόνο δεν αναβαθμίθστηκε ποιοτικά, αλλά αποδυναμώθηκε. Είχε μεσολαβήσει και η δραματική έκφραση της ανησυχίας των συνδεσμιτών, μέσω της αλήστου μνήμης ανακοίνωσης της “Θύρας 4”, με τίτλο “Πάρτε το αλλιώς”, η οποία, φυσικά, δεν εισακούστηκε. Κανείς στον ΠΑΟΚ δεν το πήρε αλλιώς.

Μετά τις ήττες από τον Ατρόμητο και τον Ιωνικό, το πήραμε απόφαση ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τον τίτλο. Ζητήσαμε καλές μεταγραφές τον Ιανουάριο, μήπως και κλείσουν κάποιες από τις πολλές τρύπες του ρόστερ και, επειδή ούτε αυτό έγινε, κρατήσαμε χαμηλά τον πήχη των απαιτήσεων και δεν ονειρευτήκαμε ποτέ μεγαλεία. Ούτε τότε που ο ΠΑΟΚ έκανε το αήττητο σερί, εκείνο που ουσιαστικά τον ξεχώρισε από τους υπόλοιπους, πλην Ολυμπιακού, χαρίζοντάς του τη δεύτερη θέση. Παράλληλα, χειροκροτήσαμε παίκτες και Λουτσέσκου για την πορεία στο Conference League και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, που για να την πετύχουν έβγαλαν νοκ άουτ την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Σήμερα, ελπίζουμε ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο για να πούμε ότι, μ’ αυτό το ρόστερ που διέθετε, έκανε τελικά μια εξαιρετική υπέρβαση στη φετινή σεζόν και ποτέ δεν πάψαμε να λέμε ότι ο Ιβάν και ο Λουτσέσκου τον αδίκησαν κατάφωρα με τις μεταγραφικές επιλογές τους. Αυτούς θεωρούσαμε και αυτούς εξακολουθούμε να θεωρούμε υπεύθυνους για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρέδωσε πνεύμα στο Πρωτάθλημα πριν κάνει τελειώσει το 2021, μολονότι είχε να αντιμετωπίσει μόνο έναν κακό Ολυμπιακό.

Εμείς, λοιπόν, δικαιούμαστε να κάνουμε κριτική, ανεξάρτητα με την έκβαση του τελικού του Σαββάτου, γιατί εμείς είχαμε νιώσει από την πρώτη στιγμή ποιές είναι οι δυνατότητες αυτού του ΠΑΟΚ που είχαν δημιουργήσει ιδιοκτήτης και προπονητής. Το είχαμε νιώσει οι πάντες. Απλοί οπαδοί, συνδεσμίτες και όσοι δημοσιογράφοι δεν είναι τσιράκια της ΠΑΕ. Και επειδή ξέρουμε τις δυνατότητες και του Ιβάν και του Λουτσέσκου ζητάμε επίμονα να ξαναδούμε έναν αληθινά μεγάλο αγωνιστικά ΠΑΟΚ.

Στην ΑΕΚ κανείς δεν έχει το δικαίωμα να “σταυρώνει” σήμερα τον Μελισσανίδη και τους προπονητές που άλλαξε, γιατί όλοι πέρσι το καλοκαίρι πετούσαν από τη χαρά τους για τις… μεταγραφάρες της ΑΕΚ, βροντοφωνάζοντας ότι η… ομαδάρα τους πάει φουλ για Πρωτάθλημα. Είχαν ξιπαστεί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι, είχαν απογειώσει τις φιλοδοξίες τους, ονειρευόντουσαν να δουν Ρεάλ, Λίβερπουλ, Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν του χρόνου στο νεόκτιστο γήπεδό τους και ούτε καν περνούσε από το μυαλό τους ότι πολύ σύντομα θα έρθει νομοτελειακά η ανώμαλη προσγείωση. Από τότε που κλάπηκε από τον ΠΑΟΚ και προσφέρθηκε δώρο σ’ αυτούς το Πρωτάθλημα του 2018 έχουν χάσει κάθε ίχνος αυτογνωσίας. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η σύγχρονη ΑΕΚ είναι ένα μέγεθος πολύ μικρότερο και από του Ολυμπιακού και από του ΠΑΟΚ, αλλά, όπως αποδεικνύεται εδώ και δύο χρόνια, ακόμη και από του Αρη. Ας πρόσεχαν. Γιατί όταν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις ότι είσαι ασήμαντος, δεν μπορείς ποτέ να γίνεις σπουδαίος.

Εμείς θέλουμε τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη σπουδαίο, γιατί ξέρουμε καλά ότι απέχει πολύ από τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ και από τον ΠΑΟΚ που μπορεί να δημιουργηθεί για να πάρει κι άλλα Πρωταθλήματα κι άλλα νταμπλ, αλλά και για να παίξει, επιτέλους, σε όμιλο του Champions League.

ΥΓ. Ευχή και απαίτηση: Αυτή τη φορά, αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο, ας μην αποκοιμηθεί κανένας. Είτε το κατακτήσει είτε όχι, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. ΓΕΝΝΑΙΑ ενίσχυση.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.