Σωτηρόπουλος: Η εποχή του… biscotto και των κινήτρων

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος24 Απριλίου 2021

Οσο πλησιάζουμε στο τέλος των Πρωταθλημάτων, πάντα έχουμε ενδιαφερόμενες και «αδιάφορες» ομάδες βαθμολογικά, αλλά και βολικές ισοπαλίες.

Οι Ιταλοί τις βολικές ισοπαλίες τις ονομάζουν biscotto. Όχι Κανεστρέλι, Ριτσιαρέλι ή Μπάτσι ντι ντάμα. Όλοι ικανοποιημένοι και πάμε παρακάτω. Και αρκετές φορές αυτές οι ισοπαλίες έχουν γκολ.

Η εισαγωγή αφορά το Τζένοα-Σπέτσια. Στο +5 και οι δύο από την επικίνδυνη ζώνη, Combo goal τα 5 προηγούμενα μεταξύ τους, 1-2 στον πρώτο γύρο, 1-2 είχε κερδίσει η Σπέτσια την τελευταία φορά που πήγε στο Μαράσι (Serie B, 2006) και μπροστά τους έχουν Λάτσιο και Σασουόλο η μεν Τζένοα, Βερόνα και Νάπολι η δε Σπέτσια.

Μ’ έναν βαθμό από το biscotto θα φτάσουν πιο κοντά στο στόχο και σ’ αυτές τις επιλογές έχουν ενδιαφέρον και τα σκορ (το 1-1 είναι φαβορί ανάμεσα σε όλα τα σκορ).

Το Πάρμα-Κροτόνε θυμίζει περισσότερο φιλικό προετοιμασίας τους για τη Serie B, παρά μάχη επιβίωσης στην κατηγορία. Μετά την Κροτόνε και η Πάρμα το χωνεύει σιγά-σιγά. Εκτιμώ ότι θα παίξουν και οι δύο ανοικτά για τις εντυπώσεις (GG&Over), ενώ ατομικά ψάχνει το καλύτερο finish ο Σίμι (θα τον ξανατιμήσουμε για σκόρερ) της Κροτόνε για να παραμείνει ο ίδιος έστω στη Serie A.

Άνετες και με επιθετικές τάσεις, Σασουόλο και Σαμπντόρια αναμένεται να δώσουν «γεμάτο» ματς με γκολ. Σε καλύτερη ψυχολογία οι Νεροβέρντι μετά το διπλό στο Μιλάνο με τρομερό ματς του Ρασπαντόρι, είχαν κερδίσει 3-2 στη Γένοβα στον πρώτο γύρο (και πέρσι 4-1 στην έδρα τους) και έχουν 5-2-1 υπέρ τους την παράδοση (1&Over ή και GG&Over πιο συντηρητικά).

Στην Ισπανία η Έλτσε που παραμένει σε θέσεις υποβιβασμού εντός έδρας κυρίως παίρνει βαθμούς, 2 νίκες και 3 ισοπαλίες έχει στα 5 τελευταία της ματς, ενώ η Λεβάντε με δύο σερί ήττες από καλές ομάδες (Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη) δεν έχει βαθμολογικό ισχυρό κίνητρο. Μια σκέψη στο 1X&Under 3,5 μονάχα.

Πιο «ζεστά» βλέπω την ανάγκη νίκης της Βαγιαδολίδ που βρίσκεται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, εντός έδρας της λείπουν βαθμοί και η Κάδιθ την οποία φιλοξενεί δύσκολα θα κινδυνέψει με τους 36 βαθμούς της. Χαμηλά σκορ στην ισορροπημένη μεταξύ τους παράδοση, 1&Under 3,5 για τη Βαγιαδολίδ που έχει φτάσει στο «πρέπει».

Η Βαλένθια ξανά δείχνει να μπαίνει σε ντεφοράρισμα, έχει καλύτερο υλικό από την Αλαβές, η οποία όμως με Καγιέχα στον πάγκο έχει 7 βαθμούς σε 3 ματς κερδίζοντας τη Βιγιαρεάλ 2-1 και όχι απλά βγήκε από τη «ζώνη» αλλά είναι στο +3. Αξίζει το ρίσκο το Χ2&Under 3,5. Αν πάρει κάτι η Αλαβές, σε χαμηλό τέμπο πρέπει να πάει το ματς.

Η Ρεάλ έχει αρκετές απουσίες (Ράμος, Μόντριτς, Κροος οι κυριότερες) υποδεχόμενη τη Μπέτις που δίνει μάχη για τη θέση του EUL και εκτός έδρας έχει μόνο μια ήττα στα τελευταία 6 ματς. Κακή η απουσία του Φεκίρ. Η Ρεάλ έχει να κερδίσει τη Μπέτις εντός από τη σεζόν 2016-17, δύο διπλά και το περσινό 0-0 ακολούθησαν από τότε. Απλά θα μείνουμε να δούμε τι θα γίνει φέτος…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΖΕΝΟΑ – ΣΠΕΤΣΙΑ Χ (Σκορ 1-1, 2-2)

ΣΑΣΟΥΟΛΟ – ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ 1&OVER

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ-ΚΑΔΙΘ 1&UNDER 3,5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.