Σωτηρόπουλος: Αταλάντα και Μπάρτσα «πατάνε γκάζι»

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος25 Απριλίου 2021

Πολύ «γεμάτο» το σημερινό πρόγραμμα σε Ιταλία και Ισπανία με αρκετούς αγώνες και μεγάλο ενδιαφέρον.

Ξεκινώντας από την Ιταλία, στο μεσημεριανό ματς το κίνητρο έχουν οι γηπεδούχοι της Μπενεβέντο κόντρα στην βαθμολογικά αδιάφορη Ουντινέζε (η οποία μόνο την Κροτόνε κέρδισε στα τελευταία 5 παιχνίδια της). Πρέπει να «σπάσόυν» το κακό σερί (0-4-5) στην έδρα τους οι «Μάγισσες» του Ιντζάγκι για την παραμονή, είχαν κερδίσει 0-2 στο Ούντινε στον πρώτο γύρο και θεωρώ πιθανό να το κάνουν και σήμερα.

Η Ίντερ ψάχνει 3 νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Κόντρα στη Βερόνα έχει την πρώτη ευκαιρία. Από το 1992 έχει να κερδίσει στο Μιλάνο η Βερόνα, την κέρδισε 10 φορές στα τελευταία 11 χρόνια η Ίντερ, τρίτη σερί ήττα δέχθηκε, βαθμολογικά κίνητρα δεν έχει ισχυρά και στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει 2-1 οι Νερατζούρι στο Μπεντεγκόντι. Καταλήγω σε combo 1&under 4,5.

Θα αφήσω στην άκρη το ντέρμπι μίσους (από το Scudetto του 1982, τους τελικούς UEFA του 1990 και τη μεταγραφή του Μπάτζιο) ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Γιουβέντους. Πιστεύω σε νίκη της Γιουβέντους, ίσως όχι με ευρύ σκορ, αλλά δεν ελκύουν οι αποδόσεις.

Η Κάλιαρι είναι η μόνη που μπορεί να σωθεί από τις 3 που βρίσκονται στην ουρά. Το έδειξε με Πάρμα και Ουντινέζε στις διαδοχικές της νίκες, φορμαρισμένη δείχνει, αλλά έχει ένα αρνητικό, την απουσία του Ναϊνγκολάν σήμερα. Η Ρόμα δεν είναι στα καλύτερά της, εκτός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι αυτή τη στιγμή και Πέμπτη θα παίξει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον πρώτο ημιτελικό του UEFA. Σε 1Χ&Οver φαντάζει το ματς.

Θα ποντάρω στην Αταλάντα που μετά το 1-1 με τη Ρόμα «καίγεται» για μια καλή νίκη που θα την εδραιώσει στις θέσεις του CHL. Πιστεύω θα ξεσπάσει κόντρα στην Μπολόνια που με 3 διπλά μόνο φέτος είναι, έχει να κερδίσει από το 2009 στο Μπέργκαμο (και έκτοτε έχει 7 νίκες η Αταλάντα) και δεν κλείνεται ως ομάδα (1&Over).

Στην Ισπανία το Ουέσκα-Χετάφε στην ουρά έχει ενδιαφέρον, μεταξύ τους η παράδοση δίνει δύο ισοπαλίες 1-1 και 2-2 και πιστεύω πως είναι πιθανό να εμφανιστεί και τρίτη φέτος.

Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στο Θεράμικα με τη Βιγιαρεάλ που στο Πρωτάθλημα δεν έχει τον πρώτο λόγο για την 5η θέση μετά την ήττα από την Αλαβές, αλλά έχει το μυαλό της στο… Unai Emeri’s Europa League και τον ημιτελικό με την Άρσεναλ. Κάποια ρεπορτάζ δίνουν και rotation στη σύνθεσή της. Η Μπάρτσα με ματς λιγότερο, στο -5 από την Ατλέτικο και μετά την γκέλα της Ρεάλ με τη Μπέτις, θα πατήσει γκάζι και περιμένω νίκη με γκολ (2&Over).

Μόνο λόγω έδρας η Θέλτα εμφανίζεται φαβορί με την Οσασούνα, καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι 6 ματς αήττητοι, σημείωσαν τρίτη διαδοχική νίκη κερδίζοντας τη Βαλένθια με 3-1. Χωράει σίγουρα κόντρα, αλλά θα το αφήσω στην άκρη.

Η Σεβίλλη έχει ανδαλουσιάνικο ματς με τη Γρανάδα, όσο βλέπει γκέλες, πλησιάζει την τριάδα, καλή παράδοση έχει και στην έδρα της δέχθηκε μόλις 9 γκολ σε 15 ματς. Η Γρανάδα εκτός έδρας είναι αδύναμη, αν και ομάδα με δυνατότητες, όμως δείχνει ανεβασμένη. Χαμηλή η απόδοση στον άσο, ίσως με τη σκέψη να μη δεχθεί γκολ βρούμε επιλογή.

Η Ατλέτικο πηγαίνει στο Μπιλμπάο με δύο σερί νίκες, αλλά το πρόβλημά της είναι μακριά από το Μετροπολιτάνα, καθώς απέτυχε να κερδίσει στα 4 από τα τελευταία 5 της ματς. Μάλιστα στο Σαν Μαμές μετράει μια ισοπαλία και μία ήττα στην πρόσφατη παράδοση, όμως οι γηπεδούχοι (των 5 σερί ισοπαλιών) έχουν απουσίες και δύο χαμένους τελικούς φέτος… στην πλάτη και δεν θα κρατήσω κάτι.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ 1&OVER

ΙΝΤΕΡ-ΒΕΡΟΝΑ 1&UNDER 4,5

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2&OVER

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.