Πώς να μην σκεφτείς ότι κάποια λάθη των διαιτητών δεν είναι ανθρώπινα

Δημήτρης Κανελλάκης19 Φεβρουαρίου 2020

Δεν τους φταίει κανείς τους Ελληνες διαιτητές που κάθε μέρα απαξιώνονται και περισσότερο. Κανείς δεν τους φταίει που το κλίμα εναντίον τους γίνεται κάθε μέρα και χειρότερο.

Η ευθύνη είναι δική τους αποκλειστικά. Οσο κι αν θέλει κάποιος να τους δικαιολογήσει, όσο κι αν θέλει να σκεφτεί ότι κάποια από τα λάθη τους είναι ανθρώπινα, ότι είναι απ' αυτά που μπορεί να συμβούν στον καθένα, δεν μπορεί.

Και δεν μπορεί γιατί έρχονται διαιτησίες σαν κι αυτή του Καραντώνη, έρχονται διαιτητές στο VAR όπως ο Κουμπαράκης, που σε βγάζουν από τα ρούχα σου.

Οσοι διαβάζουν τα άρθρα μου ξέρουν ότι δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που με ευκολία ισοπεδώνουν, που δεν το έχουν σε τίποτε να... κρεμάσουν ένα διαιτητή στα μανταλάκια.

Είμαι μεταξύ αυτών που προσπαθούν να τους δουν καλοπροαίρετα, να τους δώσουν άλοθι, να σκεφτούν ότι μπορεί και να είναι δικαιολογημένα κάποια λάθη τους με όλη αυτή την πίεση που δέχονται.

Ομως, μερικά πράγματα μας ξεπερνάνε ακόμη και εμάς που δεν είμαστε με το χέρι στην... σκανδάλη, έτοιμοι να τους πυροβολήσουμε τους διαιτητές.

Οπως τα προχθεσινά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Με τον Καραντώνη να χάνει από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα και να επιτρέπει στους παίκτες της ΑΕΚ να αγωνίζονται με μια σκληρότητα που ξέφευγε από τα όρια, χωρίς να υπάρχουν οι συνέπειες που θα περίμενε κανείς για τους φιλοξενούμενους και, φυσικά, με αυτό τον τρόπο να “πριμοδοτεί” την προσπάθειά τους για την επικράτηση.

Και τον Κουμπαράκη, που ήταν στο VAR, να κάνει κάτι ακόμη χειρότερο: να κρίνει, αν και είδε την φάση στο ριπλέι, ότι δεν υπάρχει πέναλτι στην ανατροπή του Φετφατζίδη, μια περίπτωση που και χωρίς την βοήθεια της τεχνολογίας, σε πρώτο χρόνο, θα μπορούσε να το έχει δει και ο Καραντώνης και ο βοηθός που ήταν σε εκείνη την πλευρά.

Αυτό, ειδικά σε ό,τι αφορά στον Κουμπαράκη, δεν μπορεί να συγχωρηθεί. Σε βάζει, θέλεις δεν θέλεις, σε σκέψεις για τα κίνητρα της απόφασης του διαιτητή στο VAR. Ξέρω ότι είναι βαρύ να το λέει αυτό κάποιος, αλλά, τι άλλο να σκεφτείς για έναν διαιτητή που έχει την άνεση του ριπλέι και παρόλα αυτά δεν δίνει το πέναλτι που δεν δόθηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” προχθές;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.