Ποιες ομάδες θα πέσουν στο «νήμα» του τερματισμού στο Europa League

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2020

Επιμέλεια: ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ

Η 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, πραγματοποιήθηκε χθες και κάπως έτσι οδηγούμαστε στην 6η και τελευταία πριν από την φάση των «32». Δυστυχώς, για τις ελληνικές ομάδες τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως περίμεναν, καθώς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ απογοήτευσαν με την φετινή τους παρουσία, σε ομίλους που ενδεχομένως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν πολλά περισσότερα, χάνοντας μάλιστα τις μαθηματικές πιθανότητες τους στην προτελευταία αγωνιστική.

Ας δούμε αναλυτικά «τι μέλλει γενέσθαι» στην τελευταία αγωνιστική αγωνιστική των ομίλων

Στον πρώτο όμιλο, η Ρόμα έχει κλειδώσει την πρόκριση στους 32 με σχετική άνεση, καθώς ήταν και το φαβορί. Η Γιούνγκ Μπόις, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση του ομίλου, φιλοξενεί την 3η Κλούζ στο «Stade de Suisse» με μοναδικό σκοπό τη νίκη.

Στο δεύτερο όμιλο, τα πράγματα είναι το ίδιο ρευστά. Η Άρσεναλ είναι βαθμολογικά αδιάφορη καθώς με σχετική άνεση βρίσκεται στην κορυφή. Μόλντε και Ραπίντ, «παλεύουν» για την δεύτερη θέση με τους Αυστριακούς να υποδέχονται στην έδρα τους τη νορβηγική ομάδα, η οποία θέλει να κάνει την έκπληξη. Η αδύναμη Ντάνταλκ, βρίσκεται στον «πάτο« με 0 βαθμούς σε 5 αγώνες.

Στον τρίτο όμιλο, η Σλάβια Πράγας έχει κάνει την έκπληξη, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με την Λεβερκούζεν. Οι δύο ομάδες, θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων με μοναδικό σκοπό την «πρωτιά». Έπειτα, η γαλλική Νις η οποία απογοήτευσε, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς μαζί με την Χαποέλ Μπερ Σεβά η οποία θα υποδεχθεί τους Γάλλους στο «Τέρνερ».

Ρέιντζερς και Μπενφίκα, έχουν πάρει ήδη την πρόκριση στον 4ο όμιλο. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά σε Σκωτία και Ευρώπη, παίζοντας θελκτικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη, οι Πορτογάλοι των πολλών εκατομμυρίων, βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους. Η Ρέιντζερς, ταξιδεύει στην έδρα της Λεχ Πόζναν όπου με θετικό αποτέλεσμα τερματίζει πρώτη. Η αρμάδα του Ζόρζε Ζεσούς, φιλοξενείται στο Βέλγιο από την αδιάφορη Σταντάρ.

Στον όμιλο του ΠΑΟΚ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον. Μετά την ήττα του «Δικεφάλου» από την Ομόνοια στη Λευκωσία, οι ελπίδες των «ασπρόμαυρων» εξανεμίστηκαν. Η τελευταία αγωνιστική θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς Γρανάδα και Αϊντχόφεν έχουν προκριθεί ήδη. Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τους Ισπανούς στην «Τούμπα», ενώ η Ομόνοια θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για την αναμέτρηση με τον Αϊντχόφεν.

Ο 6ος όμιλος, είναι και ο πιο αμφίρροπος, καθώς Νάπολι, Σοσιεδάδ και Άλκμααρ, «κονταροχτυπιούνται» για την πρώτη θέση. Οι Ιταλοί βρίσκονται στην κορυφή με 10 βαθμούς και φιλοξενούν την πάντα επικίνδυνη Σοσιεδάδ η οποία πρωταγωνιστεί και στην «Λα Λίγκα», όπου βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Από την άλλη η Άλκμααρ που έχει τους ίδιους βαθμούς με τους Βάσκους (8), φιλοξενείται από την αδιάφορη και τελευταία Ριέκα.

Η ΑΕΚ, απογοήτευσε για ακόμα μια φορά, καθώς ηττήθηκε χθες από την Μπράγκα με 2-4. Πλέον, βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου, κάτω και από τη Ζόρια, η οποία έκανε την έκπληξη και επικράτησε χθες επί της Λέστερ. Οι «αλεπούδες», βρίσκονται στην κορυφή έχοντας 10 βαθμούς όσους και η Μπράγκα. Η υπόθεση «πρώτη θέση» κρίνεται μεταξύ των δύο, καθώς η Λέστερ φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Αγγλία, ενώ η Μπράγκα, την Ζόρια στην Πορτογαλία.

Στο 8ο όμιλο, η Λιλ βρίσκεται στην κορυφή με 11 βαθμούς, ενώ πιο κάτω ακολουθεί η Μίλαν του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με 10. Οι δύο ομάδες έχουν πάρει την πρόκριση ούτως ή άλλως, ενώ το μόνο που μένει είναι να μάθουμε τις τελικές θέσεις. Οι «ροσονέρι« θα ταξιδέψουν στην Πράγα για να αναμετρηθούν με την τοπική Σπάρτα Πράγας, ενώ η Λιλ, έχει σαφώς πιο εύκολο έργο με την Σέλτικ, αν αναλογιστεί κανείς την πορεία των Σκωτσέζων στον όμιλο, όπου βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό.

Η Βιγιαρεάλ, στον 9ο όμιλο, απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής καθώς βρίσκεται στην «αιχμή του δόρατος» με 13 βαθμούς, ενώ πιο πίσω ακολουθούν Μακάμπι και Σίβασπορ, στο «ντέρμπι» της δεύτερης θέσης της τελευταίας αγωνιστικής. Σε περίπτωση όπου οι Τούρκοι καταφέρουν και φύγουν με το «διπλό» από το Ισραήλ, παίρνουν αυτοί την δεύτερη θέση και την πολυπόθητη πρόκριση στους «32».

Στον 10 όμιλο, έχουμε και την μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής, καθώς η Άντβερπ, βρίσκεται στην κορυφή πάνω από την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο. Η μεταξύ τους αναμέτρηση στην Αγγλία, θα κρίνει πολλά, κυρίως όμως την «πρωτιά». Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεγράψουμε και την Λάσκ Λίντζ, η οποία αντιμετωπίζει την άσημη Λουντογκόρετς εκτός, και περιμένει στην γωνία την ήττα της Άντβερπ, προκειμένουν να πάρει αυτή το εισιτήριο για την πρόκριση στις νοκ άουτ φάσεις του Europa League.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχει πάρει ήδη την πρόκριση, και η αναμέτρηση της με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Τα βλέμματα όλων, θα στραφούν στον αγώνα της Βόλφσμπεργκερ με την Φέγενορντ που κρίνει την δεύτερη θέση. Οι Αυστριακοί, έχουν το «πάνω χέρι» καθώς θα αναμετρηθούν στην έδρα τους, δίνοντας τους έτσι ένα μικρό «αβαντάζ» έναντι των Ολλανδών.

Ο 12ος και τελευταίο όμιλο, η Χόφενχάιμ, έχει κλειδώσει και μαθηματικά την παρουσία της στους «32», καθώς βρίσκεται μόνη πρώτη με 13 βαθμούς, ενώ την ακολουθεί από κοντά ο Ερυθρός Αστέρας με 10. Σλόβαν Λίμπερετς και Γκένγκ, βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα και πλέον δεν τους μένει να κυνηγήσουν κάτι άλλο, παρά απο ένα θετικό αποτελέσμα, που θα επιφέρει κάποια ελάφρυνση στα ταμεία των δύο συλλόγων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.