Παπαθεοδώρου: «Υπολογίσιμος αντίπαλος ο Άρης»

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2020

ΑΕΚ και Άρης ετοιμάζονται να τεθούν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της Basket League, και ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναλύει τις σκέψεις του πριν το ντέρμπι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο aekbc.gr.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Επόμενος αγώνας στο ελληνικό Πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον Άρη. Πώς πρέπει να προσεγγίσετε αυτό το ματς;

«Η προσέγγιση στο ματς αυτό πρέπει να γίνει μ’ έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο. Ο ‘Αρης είναι παραδοσιακά, μία ιστορική ομάδα του ελληνικού μπάσκετ. Μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε στο μυαλό μας την προ ημερών αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, που είναι επίσης μία ιστορική ομάδα, παρότι δεν βρίσκεται στο καλύτερό της επίπεδο. Είναι πάντα όμως ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Κάπως έτσι είναι και το ματς με τον Αρη, που είναι εκ προοιμίου δύσκολο. Νομίζω, ότι η σοβαρότητα, που βγαίνει σε κάθε ματς, προφανώς αντικατοπτρίζει την ποιότητα και τη λειτουργία μιας ομάδας. Γι’ αυτό και θέλουμε να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι».

Σε τεχνικό επίπεδο, υπάρχει κάτι στο οποίο κυρίως θα εστιάσετε την προσοχή σας στην αναμέτρηση με Άρη;

«Ο Άρης έκανε μία νίκη μετά από πάρα πολύ καιρό εκτός έδρας, στη Λάρισα. Σίγουρα, έχει καλύτερη ψυχολογία τώρα. Έχει ένα σοβαρό και μεγάλο ρόστερ. Έχει έξι ξένους παίκτες. Έχει κάποιους Έλληνες. Είναι καλή ομάδα, με τρεις νίκες στο Πρωτάθλημα. Έχει κερδίσει τον Προμηθέα, τον Ηρακλή. Όλα τα ματς χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε όλες αυτές τις καταστάσεις και να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Τι κυρίως πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ;

«Να δείξουμε πρώτα απ’ όλα καλύτερη αμυντική προσέγγιση σε σχέση με τα τελευταία ματς. Είναι το πιο σημαντικό».

Η παρουσία του Μάριο Τσάλμερς πιστεύετε, ότι καθορίζει την αναμέτρηση;

«Ο Μάριο είναι ένα παιδί, που μας βοήθησε αρκετά κατά την περασμένη περίοδο, σε όσο διάστημα βρισκόταν εδώ. Έχουμε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις και από το αγωνιστικό κομμάτι και από την ποιότητά του ως χαρακτήρα. Είναι ένας καλός και πάρα πολύ έμπειρος αθλητής. Σίγουρα η παρουσία του θα παίξει ρόλο αγωνιστικά στο παιχνίδι του Άρη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.