Παπαναστασίου: «Επόμενος στόχος το χρυσό, αυτό είναι το παράπονο για την Πολιτεία»

Στέφανος Αβραμίδης16 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. 

Ο Έλληνας πολίστας και αργυρός Ολυμπιονίκης μίλησε για την επιτυχία στο Τόκιο, ενώ εξέφρασε το παράπονό του για την Πολιτεία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο σπίτι της οικογένειάς του.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου δήλωσε: 

Για την επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι μια επιτυχία που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τα συναισθήματα. Είναι δεδομένο ότι θα έχεις και αποτυχίες προτού φτάσεις ψηλά».

Για τον στόχο που έβαζαν στην Εθνική: «Για τη δικιά μας ομάδα, ένας στόχος που βάζουμε πάντα ξέροντας τη δυναμική σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ήταν το μετάλλιο. Αυτός είναι ο στόχος στις τελευταίες διοργανώσεις. Να μπούμε στην τετράδα και μετά να διεκδικήσουμε μετάλλιο. Παίζουμε πολύ καλό πόλο και νικήσαμε ισχυρούς αντιπάλους. Στην πορεία μεγάλωνε και ωρίμαζε η ιδέα και για το μετάλλιο».

Για το ότι η Εθνική πόλο διαχρονικά στέκεται ψηλά: «Η αλήθεια είναι ότι το πόλο προσφέρει διαχρονικά επιτυχίες με πολύ λίγα μέσα και εγκαταστάσεις. Αυτό είναι το παράπονο που έχουμε και δε μπορώ αν δώσω εξήγηση. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τα σωματεία και τις εθνικές ομάδες, τα τελευταία χρόνια έχουμε ανέβει επίπεδο και με τα κατάλληλα μέσα θα μπορούσαμε να σταθεροποιηθούμε στα μετάλλια. Και με την κατάλληλη βοήθεια από την πολιτεία που δυστυχώς δεν έχει έρθει».

Για το σπίτι της οικογένειας που κάηκε στην Εύβοια: «Δεν κάηκε ολοσχερώς. Κάηκan η πίσω αυλή και η αποθήκη. Το κυρίως οίκημα υπέστη μικρές ζημιές. Το κύριο μέλημα ήταν όλοι να είναι καλά. Εκτός από υλικές ζημιές δεν προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες, όταν το έμαθα δεν ήταν δύσκολο να επιστρέψω στους αγώνες. Προετοιμαζόμασταν 5 χρόνια και είχαμε διοχετεύσει όλη την ενέργειά μας εκεί χωρίς βέβαια να μην είναι η σκέψη στην Ελλάδα για αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασαν όλοι οι Έλληνες».

Πώς διαχειρίζονται την καταστροφή στην Εύβοια: «Δεν υπάρχουν λόγια. Με μια δορυφορική εικόνα της Βόρειας Εύβοιας, μπορείς να δεις τι έχει συμβεί».

Για την ατάκα του ότι «θα τρίψει το μετάλλιο στη μούρη του πατέρα του»: «Πήρε μεγάλες διαστάσεις αυτό το αστείο. Όπως είπα και στην ΕΡΤ, ο πατέρας μου χαίρεται δύο φορές περισσότερο από μένα. Είναι σαν να το πήρε ο ίδιος. Είναι ο άνθρωπος που με έφερε στην πισίνα και χωρίς αυτόν ίσως δεν είχα ασχοληθεί με το άθλημα. Έχει πάει σε 2 Ολυμπιάδες και είναι πρότυπο για μένα».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της Εθνικής πόλο: «Ο στόχος για όλες τις ομάδες είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου και να γίνεσαι καλύτερος. Από τη στιγμή που πήραμε το αργυρό, επόμενος στόχος είναι το χρυσό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.