ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Αρης: Ο σαδισμός της θεάς Τύχης

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Φεβρουαρίου 2020

Παρατήρηση 1η: Η κλήρωση δεν ήταν “στημένη”. Αν ήταν, θα είχαμε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Αρης-Ολυμπιακός, για να κοιμούνται όλοι ήσυχοι και να μην αναστατωθούν δύο πόλεις με ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ή με ΠΑΟΚ-Αρης και Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Παρατήρηση 2η: Η θεά Τύχη αποδεικνύει για πολλοστή φορά τις σαδιστικές τάσεις της. Φέρνει μπροστά μας άλλα δύο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, για το Κύπελλο, λες και δεν έφταναν τα τρία που είχαμε ήδη στο πρόγραμμα για το Πρωτάθλημα. Φωτιά στα μπατζάκια του υπουργού Δημόσιας Τάξης, της Αστυνομίας και ποιος ξέρει ποιων άλλων σωμάτων ασφαλείας.

Παρατήρηση 3η: Η μοίρα επιβάλλει στους δύο διεκδικητές του Πρωταθλήματος να αποδείξουν πρώτα στο Κύπελλο ποιος είναι ανώτερος. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να απαντήσει μια φορά την Κυριακή και άλλες δύο φορές στους ημιτελικούς του Κυπέλλου στους μπαχαλάκηδες της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να δείξει ότι δεν χρειαζόταν τις σαχλαμάρες των Μαρινάκηδων, των Καραπαπάδων και των Θεοδωρίδηδων για να φανεί ότι είναι καλύτερη ομάδα και πρέπει να το κάνει έχοντας να παίξει δύο φορές στο Καραϊσκάκη και τρεις στην Τούμπα...

Παρατήρηση 4η: Υπάρχει, ίσως, μια αόρατη δύναμη που επιδιώκει τη διεξαγωγή ενός ακόμη τελικού Κυπέλλου, τέταρτου στη σειρά, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μην τυχόν και καταφέρει να κερδίσει και η ΑΕΚ έναν τελικό για να πάρει και εκείνη ένα Κύπελλο, κόντρα στην ομάδα που την έχει κάνει “πελάτισσα”. Εδώ, τα ζητούμενα είναι αν “συμφωνεί” ο Αρης και, βέβαια, αν ο ΠΑΟΚ θα αποκλείσει τον Ολυμπιακό.

Παρατήρηση 5η: Η ίδια αόρατη δύναμη προσπαθεί, ίσως, να αναδείξει τον μεγάλο ήρωα του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, που θα είναι ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος απέκλεισε δύο από τους άλλους πέντε της πρώτης εξάδας του Πρωταθλήματος, δηλαδή τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό και τώρα καλείται να αποκλείσει τον Ολυμπιακό, ενώ οι άλλοι τρεις είχαν σαφώς πιο εύκολες προκρίσεις. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Καλαμάτα και τη Λαμία (και… πώς την απέκλεισε), η ΑΕΚ τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό και ο Αρης την Ξάνθη και τον Ατρόμητο.

Παρατήρηση 6η: Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, υπάρχει η προοπτική της συμμετοχής στον τελικό των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης. Κι αν ρωτήσει κανείς σε ποιο γήπεδο θα γίνει ο τελικός με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, την απάντηση μόνο ο... Θεός μπορεί να τη δώσει.

Ενα είναι σίγουρο: Με τη συμμετοχή των τεσσάρων από τις πέντε κορυφαίες ελληνικές ομάδες στους ημιτελικούς, το Κύπελλο έχει την αίγλη που του πρέπει. Θα γίνουν τέσσερα μεγάλα ντέρμπι, τέσσερα γήπεδα θα γεμίσουν και οι οπαδοί των τεσσάρων ομάδων θα χορτάσουν ένταση, αγωνία, χαρά, λύπη και… καζούρα από τους νικητές στους ηττημένους. Μακάρι να χορτάσουν και καλό ποδόσφαιρο, αν και αυτό είναι το λιγότερο πιθανό.

Εκείνο που πρέπει απαραίτητα να γίνει είναι να σφυρίξουν και στα τέσσερα αυτά ματς ξένοι διαιτητές πρώτης κλάσης. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τη διεξαγωγή των τεσσάρων ημιτελικών με Ελληνες διαιτητές, ούτε, φυσικά, του τελικού. Ξένοι διαιτητές στο χόρτο, ξένοι και στο VAR, αλλιώς πάμε ολοταχώς σε υπερβέβαιο μπάχαλο…

ΥΓ. Στην ΑΕΚ πανηγυρίζουν για την κλήρωση. Αρη ήθελαν, Αρη πήραν. Ξεχνούν, όμως, ότι στους ημιτελικούς του Κυπέλλου δεν θα παίξουν με Καραντώνηδες και Κουμπαράκηδες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.