Παγκόσμιο Κ20 Κάλι: Χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία ο Κορακίδης με κορυφαία επίδοση στον κόσμο!

Πέτρος Χαριζακλής05 Αυγούστου 2022

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας πήρε η Ελλάδα, με τον Γιάννη Κορακίδη να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με βολή στα 79.11μ. στη σφυροβολία.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φινλανδός Λάμπινεν με 76.33μ. και τρίτος βγήκε ο Κύπριος Κεσίδης με 76.32μ. Στην 4η θέση ο Ελληνας Πολυχρονίου με 76.12μ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής που προπονείται με τον Γιάννη Χρίστογλου, πραγματοποίησε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην ηλικιακή του κατηγορία. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως αγχώθηκε γιατί την τεράστια βολή του οι διοργανωτές την έβγαλαν αρχικά ως άκυρη. Μετά από ενέργειες των ανθρώπων του ΣΕΓΑΣ και προφορική ένσταση, εξετάστηκε ξανά η βολή και δόθηκε ως έγκυρη.

Η πρώτη βολή του Κορακίδη έφτασε στα 73.84μ., με την δεύτερη να είναι άκυρη και η τρίτη στα 69.80μ. Στην τέταρτη προσπάθεια ο Κορακίδης βελτιώθηκε στα 75.59μ. και η πέμπτη του βολή ήταν αυτή που του έφερε το χρυσό μετάλλιο. Η έκτη προσπάθεια του πρωταθλητή μας ήταν άκυρη.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο του Κάλι έπειτα από το αργυρό που κατέκτησε χθες βράδυ η Αρετή Φιλιππίδου στον τελικό της δισκοβολίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.