Ολα θα τα βρει ο Λουτσέσκου, αλλά κομβικό είναι να έχει πολλή ποιότητα στο ρόστερ του

Στέλιος Γρηγοριάδης10 Ιουλίου 2021

Aλήθεια είναι ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα αποτελεί επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Εδειξε με το δάχτυλο το όνομά του σε μια λίστα με πολλούς επιθετικούς που του παρουσίασαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Οσο κι αν δυσκολεύεται να το πιστέψει κανείς, έτσι έγινε. Ανήκω σε όσους απορούν τι... λιμπίστηκε ο Ρουμάνος από τον Ολιβέιρα. Αλλά, φυσικά, σέβομαι την επιλογή του με το σκεπτικό ότι, δεν μπορεί, αυτός κάτι περισσότερο θα ξέρει. 

Πάντως, απορώ όχι γενικά για τον Ολιβέιρα, αλλά για τον Ολιβέιρα που βλέπαμε στην ΑΕΚ. Γιατί γενικά ο τύπος δεν έχει τυχαίο βιογραφικό, έστω και αν... εξειδικεύτηκε να πηγαίνει συνεχώς δανεικός από τη μια ομάδα στην άλλη. Μόνο που βλέπεις ότι έχει 17 συμμετοχές στην Εθνική Πορτογαλίας, υποχρεωτικά λες ότι είναι ένας καλός παίκτης. Το ζήτημα είναι αν... είναι ή αν ήταν καλός παίκτης. 

Στην ΑΕΚ δεν μας έδειξε τίποτε σπουδαίο. Είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί. Εξ ου και η απορία τι ακριβώς άρεσε ο Λουτσέσκου και τον προτίμησε από άλλους. Με Ολιβέιρα και Τέιλορ, λοιπόν, νέα πρόσωπα, ετοιμάζεται να πάει ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ίσως αποκτηθεί μέχρι τότε και ο χαφ, για να ικανοποιηθεί η κατ' αρχήν επιθυμία του Λουτσέσκου για δυο-τρεις μεταγραφές. 

Προφανώς κανείς φίλαθλος του ΠΑΟΚ δεν είναι ενθουσιασμένος μέχρι τώρα με την ενίσχυση της ομάδας, προφανώς υπάρχει μια κάποια ανησυχία, αλλά, επίσης προφανώς, στην Ολλανδία είναι που ο Λουτσέσκου θα ζυγίσει καλά τι έχει στη διάθεσή του και θα κάνει τις εισηγήσεις του για τις επιπλέον κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Τότε θα πρέπει να αποδειχθεί ότι έχει κάνει σωστή αξιολόγηση της ποιότητας του ρόστερ αλλά και των δικών του ικανοτήτων. 

Εύχομαι να μην «την πατήσει» ούτε με το ένα ούτε με το άλλο. Τόσο γιατί για να πάρεις Πρωτάθλημα στην Ελλάδα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε την καλύτερη ομάδα αν δεν λέγεσαι Ολυμπιακός, όσο και γιατί κανείς προπονητής στον κόσμο δεν είναι μάγος. Σε όλα τα άλλα, μια χαρά θα τα πάει ο Ρουμάνος. Στο να βρει το κουμπί του κάθε παίκτη και να δημιουργήσει ομάδα - αγαπημένη οικογένεια, είναι σπεσιαλίστας. 

Στο να δώσει αυτοπεποίθηση σε όλους τους παίκτες, επίσης. Οπως και στο να βρει το σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα. Ολα θα τα βρει. Αλλά το κυριότερο είναι να έχει στη διάθεσή του ποιότητα για να πιάσει τόπο η καλή δουλειά του. ΥΓ. Τα φιλικά άρχισαν από χθες και είναι αυτονόητο ότι θα δοθεί χρόνος στους πάντες. Το «ξεσκόνισμα» αποτελεί πρόκληση για όλους τους παίκτες. Κι αν όλοι αποδείξουν στον Ρουμάνο ότι αξίζουν να μείνουν, κερδισμένοι δεν θα είναι μόνο αυτοί, αλλά και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. 

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.