Οι σωματοφύλακες της άμυνας του Άρη

Γιώργος Στράντζαλης13 Απριλίου 2022

Η αρχοντική παρουσία του Φαμπιάνο στη νίκη του Αρη στο Ολυμπιακό Στάδιο με αντίπαλο την ΑΕΚ αν μη τι άλλο έκανε τη διαφορά. Ο Βραζιλιάνος ήταν πραγματικός “ογκόλιθος” τόσο στο σετ παιχνίδι όσο και στις στατικές φάσεις που δέχτηκε η άμυνα. 

Είχε καίριες επεμβάσεις τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Δίχως αμφιβολία έχει σημαντικό μερίδιο στο σπουδαίο διπλό του Αρη και για ακόμη ένα παιχνίδι η παρουσία του είχε κομβική σημασία. Από τις 42 ομαδικές επεμβάσεις οι 14 ήταν δικές του. 

Μεγάλος αριθμός κρίνοντας και από τις επεμβάσεις των δύο αντίπαλων στόπερ, όπου συνολικά έκαναν έξι, ενώ τέσσερις κατέγραψε ο παρτενέρ του στην άμυνα του Αρη, Γιόχαν Μπεναλουάν. Ήτοι, τριπλάσιες σε αριθμό.

Ο Βραζιλιάνος αποδεικνύεται βράχος και κρίνοντας από τη συνολική του παρουσία στη φετινή σεζόν πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές – αν όχι η πιο πετυχημένη – που έκανε η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. 

Μαζί με τον Γιακούμπ Μπράμπετς, η μεταγραφή του οποίου συγκαταλέγεται επίσης στις εύστοχες κινήσεις του Αρη, έχουν συνθέσει ένα απολύτως ταιριαστό δίδυμο. “Τ0 καλύτερο αμυντικό δίδυμο στη Super League”, όπως εύστοχα και ρεαλιστικά υποστήριξε στο συνδρομητικό κανάλι ο Ντέμης Νικολαϊδης. 

“Είναι ίσως το πιο δεμένο δίδυμο και αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη κατάσταση”, συμπλήρωσε στο Metropolis 95,5 ο επί σειρά ετών έμπειρος αμυντικός, Σωκράτης Φυτανίδης. Μετά από 30 αγωνιστικές ο Αρης στατιστικά δέχεται 0,8 γκολ ανά 90άλεπτο και διαθέτει την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος με 24 γκολ παθητικό, ένα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και επτά από τον Ολυμπιακό.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές στα play off/play out, ο Φαμπιάνο είναι ο πρώτος κεντρικός αμυντικός σε επεμβάσεις (22 στον αριθμό), ενώ σε 22 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος είχε 50. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι στους τέσσερις αγώνες που ο Αρης αναγκάστηκε να παίξει δίχως τον Βραζιλιάνο στόπερ δέχτηκε εννέα (!) γκολ. Πέντε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δύο από Παναθηναϊκό και Βόλο και έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα.

Ο δε Μπράμπετς αποτελεί τον σωματοφύλακα του Φαμπιάνο για όλα εκείνα τα μέτρα που παίρνει κουβαλώντας μπάλα για να χτίσει παιχνίδι. Ο Τσέχος δεν έχει αυτή την ικανότητα με την μπάλα στα πόδια και την προώθηση του παιχνιδιού, ωστόσο διακρίνεται για το δυναμισμό στο παιχνίδι του και τη σωστή και γρήγορη αντίληψη των φάσεων που δέχεται η άμυνα. Αν ξεχωρίζει στατιστικά σε κάτι από τον παρτενέρ του, ασφαλώς είναι ο χρόνος συμμετοχής του στη φετινή σεζόν. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία… βιονικός με 33 σερί 90άλεπτα και μάλιστα δίχως να χάσει δευτερόλεπτο και δίχως δεχτεί κίτρινη κάρτα στο Πρωτάθλημα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.