Οι «μικροί» είναι το αλατοπίπερο της φετινής Super League 1

Κωστής Παναγιώτου19 Οκτωβρίου 2021

Οι «μικροί» του ελληνικού πρωταθλήματος μεγαλώνουν και είναι, αν μη τι άλλο, το φετινό αλατοπίπερο. Μετά και το πέρασμα της 6ης αγωνιστικής της Super League 1 οι λεγόμενοι «μεγάλοι» τα έχουν βρει δύσκολα απέναντι, στους υποθετικά, υποδεέστερους αντιπάλους. Οι βαθμοί που έχουν αφήσει τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας δίνουν νέο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι χαμένοι βαθμοί αλλά και οι δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει με ορισμένες ομάδες, που τα προηγούμενα χρόνια δεν υφίσταντο. Ο φετινός πρωταθλητής περνάει από τα χέρια των μικρομεσαίων ομάδων, κάτι που είχε να συμβεί χρόνια και σίγουρα δίνει ένα νέο ενδιαφέρον σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει τους λιγότερους βαθμούς αλλά δεν παύει να δυσκολεύεται

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν χάσει τόσους βαθμούς που συνιστούν είδηση. Το μοναδικό αναπάντεχο αποτέλεσμα που έχει μέχρι σήμερα είναι η εντός έδρα ισοπαλία με τον Ατρόμητο (0-0).

Στη Λαμία ήρθαν τα πρώτα σημάδια πως φέτος η δουλειά δεν θα είναι εύκολη. Στο «Αθανάσιος Διάκος» η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης αλλά το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας να νιώθουν αδικημένοι από το τελικό σκορ (1-2).

Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο με δύο τέρματα διαφορά αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν σκοπό να παρατήσουν τα όπλα. Μείωσαν με τον Καράμανο (72΄) και στο τέλος είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν και να πάρουν ένα πολύτιμο βαθμό.

Στον αγώνα με τον ΠΑΣ ο Ολυμπιακός φανέρωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι εκτός έδρας προβληματική εικόνα. Σίγουρα δεν απειλήθηκε στον ίδιο βαθμό με την προαναφερθείσα αναμέτρηση. Δεν ενέπνευσε, όμως, σιγουριά ούτε ανασταλτικά, ούτε επιθετικά. Το γκολ του Ελ Αραμπί (84΄) έδωσε ένα σημαντικό τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός ότι έχασε στην Τούμπα

Θα ξεκινήσουμε ανάποδα με τους «ασπρόμαυρους». Το σοκαριστικό και συνάμα χορταστικό 4-4 με τον Βόλο έβγαλε στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλαν αντίδραση μετά το τέρμα που σημείωσε ο Φαν Βέερτ (14΄) και πέτυχαν τρία τέρματα σε διάστημα οκτώ λεπτών, με το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται από τον Α.Ζίβκοβιτς (4-1) λίγο πριν το τέλος του πρώτου 45λέποτυ.

Μετά την ανάπαυλα όλα άλλαξαν. Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» έκατσαν στο προβάδισμα των τριών γκολ και η ομάδα από τη Μαγνησία τιμώρησε αυτόν τον εφησυχασμό, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Η πρώτη απώλεια βαθμών ήρθε πάλι στην «Τούμπα» και, μάλιστα, στην πρώτη αγωνιστική με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Κόντε πάγωσε τους φίλους της ομάδας, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει με το χειρότερο τρόπο τη σεζόν.

Μπορεί στο προχθεσινό παιχνίδι ο Πασχαλάκης να πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, αλλά στις αναμετρήσεις με τον Αστέρα Τρίπολης (0-1) και τον Παναιτωλικό (1-2) ήταν εκείνος που κράτησε όρθια την ομάδα του, φανερώνοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η άμυνα των «ασπρόμαυρων».

ΑΕΚ: Μακριά από την έδρα της είναι τα δύσκολα

Οι «κιτρινόμαυροι»  βιώνουν εδώ και λίγες μέρες την εποχή Αργύρη Γιαννίκη, και έγινε η πρώτη ομάδα από τους Big-5 που έδιωξε τον προπονητής της.

Στο Ηράκλειο έγινε το πρώτο στραβοπάτημα, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει όποιος υποτιμήσει τον ΟΦΗ. Η Ένωση βρέθηκε να προηγείται 0-3, παρόλο που αγωνιζόταν από νωρίς με δέκα παίκτες ( από το 36΄).

Στο 64ο λεπτό ο Ανσαριφάντ έδειχνε να καθαρίζει την μπουγάδα αλλά λογάριασαν χωρίς το ξενοδόχο, Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια σε δεκατέσσερα λεπτά από το 78΄μέχρι το 90+2΄έφερε «τούμπα» το παιχνίδι πανηγυρίζοντας μια μεγάλη ανατροπή (3-3).

Ο Στάνκοβιτς ντύθηκε φύλακας άγγελος και απέτρεψε ακόμα μια επιστροφή του αντιπάλου σε εκτός έδρα αγώνα. Στις 3 Οκτωβρίου η ΑΕΚ ταξίδευε στο Αγρίνιο και τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειχναν μια εύκολη επικράτηση. Στο 26ο λεπτό βρέθηκε να προηγείται με 0-2 και όλοι πίστεψαν ότι όλα είχαν κριθεί. 

Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έστειλε τα μηνύματα στην άμυνα της ΑΕΚ, με τον Αυστριακό γκολκίπερ να επεμβαίνει σωτήρια όποτε χρειάστηκε. Ο Βέργος μείωσε σε 1-2 και η πίεση άλλαξε πλευρά. Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να βρίσκονται με αξιώσεις μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων» αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τον Τσούμπερ στο 83΄να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Ο κακός δαίμονας που λέγεται ΠΑΣ χτύπησε ξανά την πόρτα του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» μέχρι στιγμής δείχνουν άγριες διαθέσεις στη «Λεωφόρο» έχοντας 13 τέρματα ενεργητικό και 2 παθητικό. Μακριά από το σπίτι τους, όμως, έχουν τελείως διαφορετική εικόνα.

Μοναδικοί χαμένοι βαθμοί ( εκτός από τους αγώνες με Άρη και Ολυμπιακό ) απέναντι στο κακό του δαίμονα από την περσινή σεζόν, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων ετών.

Στη δεύτερη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στους «Ζωσιμάδες», επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό της «αφιλόξενης» έδρας για εκείνον. Οι Ηπειρώτες κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, μόλις, στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού, με το υπέροχο τέρμα του Γκαρντάφσκι. Το στοιχείο που ξεχωρίζει, όμως, είναι ευκολία που οι γηπεδούχοι κράτησαν το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος, χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία πίεση από τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Άρης έχει δυσκολευτεί κυρίως στην έδρα του

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου δέχτηκε νωρίς τις σφαλιάρες από τους «μικρούς», καθώς τις πρώτες δύο αγωνιστικές είχε συγκεντρώσει ένα βαθμό και αυτόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον ΟΦΗ.

Η εντός έδρας ισοπαλία με τους Κρητικούς προβλημάτισε τόσο τον κόσμο, όσο και τη διοίκηση, γνωρίζοντας πως η ομάδα έχει αρκετούς νέους παίκτες που πρέπει να ενσωματωθούν. Η ήττα στη Νίκαια από τον Ιωνικό ταρακούνησε το «κίτρινο» στρατόπεδο, ξεκινώντας από νωρίς συζητήσεις περί αποχώρησης του Μάντζιου από τον πάγκο. Οι δύο συνεχόμενες νίκες με Παναθηναϊκό (εντός) και Ατρόμητο (εκτός) έδιωξαν προσωρινά τα σύννεφα.

Μέχρι ο Απόλλων Σμύρνης να τα ξαναφέρει, με τη λευκή ισοπαλία στην έδρα του Άρη. Υπάρχουν σίγουρα αρνητικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν και θετικά. Οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να δείχνουν ασφάλεια στα μετόπισθεν, έχοντας δεχτεί 2 τέρματα. Επιθετικά υπάρχει προβληματισμός, πετυχαίνοντας 4 γκολ. Η απόκτηση του Καμαρά δεν έχει λύσει τη «λειψυδρία» στο σκοράρισμα και ο Έλληνας τεχνικός καλείται στις επόμενες αναμετρήσεις να βρει απάντηση στο πρόβλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.