Οι Έλληνες του Europa League και Conference League

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Το ταξίδι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξεκινάει σήμερα (16/9), με μοναδικούς εκπροσώπους μας τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ σε Europa Legaue και Conference League αντίστοιχα.

Οι Έλληνες που θα αγωνιστούν όμως στην Ευρώπη βρίσκονται και σε συλλόγους του εξωτερικού και, μάλιστα, είναι περισσότεροι από αυτούς που θα αγωνιστούν με τις δύο ελληνικές ομάδες.

Europa League

Ταξιάρχης Φούντας ( Ραπίντ Βιέννης )

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έχει ξεκινήσει δυναμικά και τη νέα σεζόν με τους Αυστριακούς, οδηγώντας την ομάδα του στους ομίλους του Europa League, με τέσσερα τέρματα και μια ασίστ σε 4 αγώνες στα προκριματικά τις διοργάνωσης. Συνολικά, φέτος, έχει καταγράψει 14 συμμετοχές, 7 γκολ και 2 τελικές πάσες.

Δημήτρης Πέλκας ( Φενέρμπαχτσε )

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων» θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του στα προκριματικά με την Ελσίνκι, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων σεδόν ένα μήνα.

Κώστας Μανωλάς ( Νάπολι )

Η επιστροφή του 30χρονου αμυντικού στην Ελλάδα ήταν κοντά αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα έγραφαν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι. Παρόλα αυτά, παρέμεινε και φέτος στην ομάδα της Νάπολη και μέχρι στιγμής έχει καταγράψει τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα της γείτονα χώρας.

Παναγιώτης Ρέτσος ( Μπάγερ Λεβερκούζεν )

Ο 23χρονος αμυντικός ακόμη δεν έχει αγωνιστεί με την ομάδα του στην Bundesliga, με μοναδική συμμετοχή φέτος με τις «ασπιρίνες» να είναι στο Κύπελλο Γερμανίας. Την περσυνή σεζόν έπαιξε με τη φανέλα της  Σεντ Ετιέν, με τη μορφή δανεισμού.

Βασίλης Μπάρκας, Γιώργος Γιακουμάκης και Άγγελος Ποστέκογλου ( Σέλτικ )

Στους Κέλτες αγωνίζονται δύο Έλληνες από φέτος και στη θέση του προπονητή ο Ελληνοαυστραλός, Άγγελος Ποστέκογλου. Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν ο πρώτος από τους τρεις που μετακόμισε στην Σκωτία. Τη σεζόν 2020/21 έκατσε, συνολικά, κάτω από τα δοκάρια 22 φορές, ενώ φέτος μόλις μια στα προκριματικά του Champions League.

Ο περσυνός πρώτος σκόρερ της Eredivisie, με 26 γκολ, ανάγκασε την ομάδα του Ποστέκογλου να δαπανήσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. 

Ο 56χρονος τεχνικός σε 12 παιχνίδια έχει πανηγυρίσει 8 νίκες και έχει υποστεί 4 ήττες.


Conference League

Κάρλος Ζέκα και Μάριος Οικονόμου ( Κοπεγχάγη )


Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο τα τους δύο Έλληνες με την ομάδα της Δανίας. Ο 33χρονος αρχηγός της Κοπεγχάγης διανύει την πέμπτη χρονιά στον σύλλογο και φέτος έχει πραγματοποιήσει 13 συμμετοχές ( ένα τέρμα ), με πέντε εκ αυτών στα προκριματικά τις διοργάνωσης.

Ο 28χρονος αμυντικός δεν έχει βρει ακόμη τον ρόλο στο δανέζικο σύλλογο, καθώς έχει αγωνιστεί, φέτος, μια φορά στο βασικό σχήμα και 4 ως αλλαγή.

Βασίλης - Βαγγέλης Παυλίδης και Παντελής Χατζηδιάκος ( Άλκμααρ )

Από τα τρία ελληνόπουλα μόνο ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει δει την αρχική ενδεκάδα πιο πολλές φορές, με τον διεθνή επιθετικό να μετράει 5 συμμετοχές, σημειώνοντας 1 γκολ και μια ασίστ.

Ο Χατζηδιάκος έχει αγωνιστεί μόνο στο ολλανδικό πρωτάθλημα, εκεί η Άλκμααρ δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά, έχοντας μαζέψει μόνο τρεις βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ο άλλος Παυλίδης, Βασίλης, ήρθε το φετινό καλοκαίρι στην ομάδα, χωρίς ακόμη να έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Σπύρος Ρισβάνης και Νίκος Καλτσάς ( Ανόρθωση )


Η κυπριακή ομάδα γνώρισε τον αποκλεισμό στο προκριματικό γύρο του Europa League, από τη Ραπίντ Βιέννης του Φούντα. Ο Λάζαρος βοήθησε στα μέγιστα την Ανόρθωση για την πρόκριση στους ομίλους, καθώς σκόραρε δις απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά (3-1).

Ο 27χρονος στόπερ (Ρισβάνης) αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια με την ισραηλινή ομάδα, ενώ 31χρονος εξτρέμ (Καλτσάς) ξεκίνησε στο βασικό σχήμα στη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.