Ο ΠΑΟΚ θέλει τίτλο! Μπορεί; Αποδείξεις…

Αρις Νικολάκης07 Απριλίου 2024

Είναι πολύ απλή κι εύκολη η τυπική διαδικασία, γα να ενθρονιστεί ο ΠΑΟΚ ως «βασιλεύς» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην τυπική αναφερόμαστε , έτσι; Η ουσιαστική διαδικασία δεν είναι απλή κι είναι περίπλοκη… Δεν είναι εύκολη κι είναι δύσκολη ανάλογα με την απόδοση ισχύος του.

Στην τυπική… Νικάς ΠΑΟΚ, αυτήν την Κυριακή την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.. Την παράλλη τον Ολυμπιακό, στον Πειραιά, Κι επελαύνεις στο πεδίον δόξης λαμπρόν το οποίο διανοίγεις. Απλά κι εύκολα χαράζεις πορεία για την ενθρόνιση σου.

Στην ουσιαστική, εάν κι εφ’ όσον έχεις τα – κατά πως λέμε στο χωριό μας – guts καταγάγεις (εύκολα ή δύσκολα… απλά η περίπλοκα…) δυο θριάμβους εκτός Θεσσαλονίκης. Ψεκάζεις δηλαδή. Σκουπίζεις,. Τελειώνεις. Προς τούτους, τούς δυο θριάμβους, δεν αρκεί η πρόθεση κι η θέληση. Απαραίτητη είναι η δύναμη…

Με την ΑΕΚ παίζει απόψε ο ΠΑΟΚ. Δεν παίζει με τη Ρεάλ. Δίχως υποψία σκέψης για υποτίμηση της ΑΕΚ και συνάμα, υπερεκτίμηση του ΠΑΟΚ. Η νίκη με την ΑΕΚ είναι τρανή απόδειξη πως θέλεις ΠΑΟΚ. Κάθε άλλο αποτέλεσμα… Ακόμη κι η ισοπαλία , με την οποία παραμένεις στην κορυφή, δεν είναι τρανή απόδειξη πως μπορείς τίτλο.

Θέλει τίτλο ο ΠΑΟΚ! Δε χωρά κουβέντα περί τούτου. Μπορεί; Αποδείξεις αρχής γενομένης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και συνέχειας κόντρα στην ΑΕΚ.

Εδώ πάντως, να μας συμπαθείτε αλλά… Όλα τα άλλα, εμείς τα ακούμε βερεσέ. Πως θα παίξει ο Λουτσέσκου, πως θα αντιδράσει ο Αλμέιδα, ποιοι θα ξεκινήσουν με τον ΠΑΟΚ, ποιοι θα κατέβουν αρχικά με την ΑΕΚ, τι λέει η μία παράδοση, τι λέει η άλλη… Όλα αυτά, εμείς τα ακούμε βερεσέ. Σεβαστό το δικαίωμα όσων τα λένε. Εμείς επιμένουμε, τα ακούμε βερεσέ.

Δεν παραγνωρίζουμε το εν δυνάμει καθοριστικό ρόλο της τύχης. Τον αναγνωρίζουμε. Παραμονές του ντέρμπι χθες, τράκαρε ο Τόμας. Θυμάστε οι παλαιότεροι, με την ευκαιρία – και για να μαθαίνουν οι νεότεροι – το τρακάρισμα του Τσέκου, του «αληταρά», παραμονές Φάιναλ Φορ. Η τύχη είναι… άπαικτη! Εχεί τον καθοριστικό αρνητικό η θετικό ρόλο της. Θεωρούμε όμως, πως η νίκη απόψε θα κριθεί ναι μεν, από πρόθεση και θέληση. Θα εξαρτηθεί από την δύναμη, δε. Και μη λησμονείτε. Ο ΠΑΟΚ από τον Τελικό πέρυσι στον Βόλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα του με την ΑΕΚ για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος εμφανίσθηκε εντυπωσιακά αδύναμος…

Ως εκ τούτου εάν κι εφ’ όσον θα έπρεπε κάτι να αλλάξει απόψε… Για να αλλάξει το παρόν και να φτιάξει το μέλλον του… Είναι να εμφανιστεί επιτέλους, δυνατός κόντρα στην ΑΕΚ.

«Βάλε αλεύρι, κάμε πίτα»… Κατά πως λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Ο ΠΑΟΚ θέλει τίτλο! Μπορεί; Αποδείξεις… Κατά πως λέμε εμείς!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.