Ο ΠΑΟΚ έλυσε το μεγάλο πρόβλημά του, ενώ ο Αρης έχει πρόβλημα στο μεγάλο όπλο του...

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Ο χωρίς ανάσα ΠΑΟΚ, που, εν μέσω πλέι οφ, είχε και δύο αγώνες Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αντιμετωπίζει τον επίσης χωρίς ανάσα Αρη, που είχε και δύο αγώνες Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Θεωρητικά, δικαιολογούνται οι παίκτες τους να είναι κουρασμένοι. 

Θεωρητικά, είναι αποδεκτό να αισθάνονται εξαντλημένοι οι νυν ετοιμοπόλεμοι με δεδομένες τις απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών, που, πρόσφατα, είχαν και οι δύο ομάδες. Θεωρητικά. Γιατί πρακτικά ο κανόνας είναι ένας: Οι ομάδες αρχίζουν και ολοκληρώνουν την καλοκαιρινή προετοιμασία τους με το σκεπτικό ότι πρέπει να μπορούν να φορτσάρουν στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου και όχι στην αρχή της.

 Με το ίδιο σκεπτικό (πρέπει να) γίνεται και όλη η διαχείριση από τους προπονητές και τους συνεργάτες τους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Προφανώς, κανείς προπονητής δεν θέλει να “πετάει” η ομάδα του στο ξεκίνημα και να “ξεφουσκώσει' στο τέλος, όταν, δηλαδή, κρίνεται, κατά κανόνα, η επίτευξη των στόχων της. Επομένως, τα περί κούρασης δεν απαλλάσσουν κανέναν από τις ευθύνες του. 

Ούτε τους προπονητές, ούτε τους παράγοντες που άλλαξαν τους προπονητές, ούτε καν τους ίδιους τους παίκτες, γιατί είναι επαγγελματίες και πρέπει κι αυτοί να φροντίζουν τους εαυτούς τους, σωματικά και πνευματικά, ώστε να βρίσκονται στο peak της απόδοσής τους.

Με αυτά ως δεδομένα, βρίσκουμε σ' αυτή τη φάση σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τον ΠΑΟΚ. Παρακολουθώντας τους τρεις τελευταίους αγώνες των δύο ομάδων, παρατηρούμε ότι δεν λείπει ενέργεια από τον Αρη, ίσα-ίσα που φαίνεται ότι διαθέτει περισσότερη από τον ΠΑΟΚ.

 Εχει χάσει, όμως, από αυτόν στο Χαριλάλου και έχει φέρει δύο ισοπαλίες, με τον Αστέρα στην Τρίπολη και τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού στο Χαριλάου. Δύο ισοπαλίες με τους δύο αδιάφορους των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, έχει νικήσει στο Χαριλάου, έχει το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και έχει νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

 Σ' αυτά τα τρία ματς, μάλιστα, θα είχε μηδέν παθητικό αν δεν δεχόταν το γκολ από την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις με το παρατραβηγμένο πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του. Οταν ο ΠΑΟΚ παίρνει επτά βαθμούς με δύο ματς εκτός και ένα εντός και ο Αρης μόνο δύο με δύο εντός και ένα εκτός, αυτό κάτι σημαίνει. 

Τι ακριβώς; Κυρίως ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να κερδίζει βαθμούς, ενώ ο Αρης “ξέχασε” τον τρόπο με τον οποίο τους κέρδιζε. Και επειδή καμιάς ομάδας οι επιθετικές επιδόσεις δεν άλλαξαν ιδιαίτερα, είναι σαφές ότι αυτό που άλλαξε είναι οι αμυντικές επιδόσεις τους. Ο ΠΑΟΚ έλυσε το μεγάλο πρόβλημά του και ο Αρης έχει πρόβλημα στο μεγάλο όπλο του...

ΥΓ. Το πώς και το πού θα κριθεί το αυριανό ματς είναι άγνωστο. Θα φανεί στο γήπεδο. Ολα αποδεικνύονται στην πράξη και η πράξη είναι που δικαιώνει ή διαψεύδει τις θεωρίες. Προσωπικά, επιμένω να πιστεύω ότι πρωταρχικό ρόλο θα παίξει η αμυντική λειτουργία των δύο αντιπάλων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.