Ο Αρης πέτυχε τεράστια νίκη, κάνοντας την ΑΕΚ κομπάρσο

Βασίλης Μάστορας08 Φεβρουαρίου 2021

Το ΟΑΚΑ το έκανε… σπίτι του φέτος ο Αρης, αφού μετά τον Παναθηναϊκό, έριξε χθες στο καναβάτσο και την ΑΕΚ, την οποία μετέτρεψε σε κομπάρσο του αγώνα. Ομάδα που ήθελε τη νίκη προκειμένου να παραμείνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αρης όμως, που επίσης είχε αυτό τον στόχο, είχε και την ικανότητα αλλά και τον τρόπο για να φθάσει σε ένα τεράστιο κρυστάλλινο, διπλό.

Ετσι οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα απ’ όπου δεν στοχεύουν να ξεκολλήσουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος. Κι όσοι αναρωτιούνται αν μπορεί ο Αρης να πετύχει αυτόν τον στόχο, δεν έχουν παρά να αθροίσουν την αγωνιστική εικόνα των «κίτρινων» σ’ όλους τους φετινούς αγώνες. Πού θα καταλήξουν; Οτι η βαθμολογική συγκομιδή τους είναι μικρότερη απ’ αυτή που αξίζουν και δυσανάλογη με την ποιότητα του ρόστερ τους. Το είχα επισημάνει πριν από έναν περίπου μήνα, ότι η ομάδα του Μάντζιουμπορεί να παίξει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο, αρκεί να γίνει καλή δουλειά στην αξιοποίηση του ρόστερ. Κάτι που άρχισε να το αντιλαμβάνεται ο Μάντζιος. Αποτέλεσμα; Ξεκόλλησε από τις προβλέψιμες επιλογές της ενδεκάδας και τόλμησε να παίξει, για παράδειγμα, με τέσσερις μεσοεπιθετικούς.

Το έκανε στη Ριζούπολη και η ομάδα λειτούργησε περίφημα κόντρα στον Απόλλωνα. Το ίδιο επιχείρησε και χθες ο προπονητής του Αρη. Αρχισε τον αγώνα χωρίς φορ και με τέσσερις μεσοεπιθετικούς. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αρης πήρε το πάνω χέρι σ’ όλο το α’ ημίχρονο και έκανε την ΑΕΚ κομπάρσο. Γκαρσία, Μπερτόγλιο, Γκάμα και Μαντσίνι ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας του Αρη. Ετρεξαν πολλά χιλιόμετρα, αγωνίστηκαν με καθαρό μυαλό και έβαλαν δύσκολα στην ΑΕΚ, η οποία δεν εύρισκε χώρους για να κυκλοφορήσει την μπάλα. Κι όταν το κατάφερνε υπήρχαν τα δίδυμα Τζέγκο-Σάσα και Δεληζήσης-Ροζ που έδιναν τις κατάλληλες λύσεις. Και επειδή τα παθήματα γίνονται μαθήματα, ο Μάντζιος φρόντισε να μην παίρνει εύκολα την μπάλα ο Λιβάι Γκαρσία ή όταν την έπαιρνε να βρίσκει μπροστά του δύο παίκτες του Αρη.

Οπότε με το ισχυρότερο όπλο της ΑΕΚ, σχεδόν, απενεργοποιημένο και με αλάνθαστη τη μεσοαμυντική λειτουργία δεν ήταν δύσκολο ο Αρης να κυριαρχήσει στο α’ ημίχρονο και να είναι ήρεμος στο β’. Δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Γκάμα στο 9’ και τον Γκαρσία στο 13’ και σκόραρε με τον Ροζ στο 29’. Τι έκανε η ΑΕΚ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα; Δημιούργησε μόνο δύο τελικές απ’ αυτές που δεν μυρίζουν γκολ.

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να γυρίσει το ματς, βάζοντας στο 46’ Μάνταλο, Νταντσένκο και Μαχαίρα, αλλά ο Αρης δεν σκιάχτηκε. Η ΑΕΚ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν αξίζει να θυμάται από το β’ ημίχρονο τίποτε περισσότερο από ένα σουτ του Μαχαίρα στο δοκάρι (70’). Ο Αρης όμως εκτός από το γκολ του Σίλβα που «κλείδωσε» τον θρίαμβο, θα θυμάται για πολύ καιρό δύο φάσεις-γκολ που δεν τις πανηγύρισαν οι Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία, οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές. Λίγο το κακό. Ο Αρης πέτυχε μία τεράστια νίκη, απ’ αυτές που ενισχύουν το προφίλ του και επιβεβαιώνουν την φετινή του αγωνιστική δυναμική. Σε μία χρονικά στιγμή που την είχε ανάγκη και για ψυχολογικούς λόγους καθώς την Τετάρτη πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.