Ο Άρης κόντρα στην ΑΕΚ και... όσο αντέξει

Metrosport Team05 Ιουλίου 2020

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε έναν αγώνα που μπορείτε να ακούσετε ζωντανά από το Metropolis 95.5 αλλά και να παρακολουθήσετε τη ζωντανή ροή του μέσα από το live του Metrosport.gr. Οι δύο ομάδες παίζουν για έκτη φορά στη σεζόν, πέμπτη μέσα στο 2020 και τρίτη σε διάστημα δεκαπέντε ημέρων!

Το άδειο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόστισε πολύ στον Αρη, τόσο στο Κύπελλο, όσο και στα play off. Οι γηπεδούχοι, όσοι δηλαδή έμειναν στο ρόστερ, θα επιχειρήσουν να βάλουν δύσκολα στη φορμαρισμένη ΑΕΚ, η οποία έχει μια ήττα στα 13 τελευταία, ενώ έχει κερδίσει δύο από τα έξι τελευταία της παιχνίδια. 

Πρωτόγνωρες οι συνθήκες εργασίας για τον Μίκαελ Ενινγκ, όπως παραδέχθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του. Εχοντας απομείνει να προπονεί 14 ποδοσφαιριστές είναι λογικό να νιώθει άβολα, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να παράξει έργο. Εν ολίγοις, καλείται να διαχειριστεί εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες δεν είναι υπό τη δική του ευθύνη. Αντιθέτως με τον προπονητή του Αρη, εκείνος της ΑΕΚ βρίσκεται στην καλύτερη φάση του από τη μέρα που έπιασε δουλειά στην Ενωση. Εξασφάλισε συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός τον αποψινό του αντίπαλο, ενώ βρίσκεται και στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, η οποία οδηγεί στα Προκριματικά του Champions League.

Οταν μιλάνε οι αριθμοί...

Υπέρ του Αρη είναι η παράδοση, όταν υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι Θεσσαλονικείς μετρούν 28 νίκες, 18 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ η Ενωση έχει φύγει 15 φορές με τη νίκη από την έδρα του σημερινού της αντιπάλου. Η πιο χαρακτηριστική και μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των Θεσσαλονικέων στα play off καταγράφηκε στις 7 Μαϊου του 2008, όταν το σύνολο του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 4-0.

Ο Άρης για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν σκόραρε σε διαδοχικά παιχνίδια, αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 2019, ενώ έχουν μπει 16 γκολ στα παιχνίδια του, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας στα πλέι οφ. 

Από την πλευρά της η ΑΕΚ, δέχτηκε δύο γκολ από τον Άρη και τον Ολυμπιακό σε διαδοχικά παιχνίδια, αφού στα 18 προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ! Είχε να δεχτεί πάνω από ένα γκολ από τότε που έχασε 3-2 από τον Παναθηναϊκό. Συνολικά έχει δεχτεί 12 γκολ στα 21 τελευταία παιχνίδια, ενώ στα πρώτα 10 του πρωταθλήματος είχε δεχτεί 15!

Οι εκλεκτοί...

Ο Γερμανός τεχνικός του Άρη δοκίμασε δυο σχήματα στην τελευταία προπόνηση. Το πρώτο σε 4-3-3 με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό δίδυμο στην άμυνα τους Ροζ, Δεληζήση και δεξιά τον Μπακούτση και αριστερά τον Κόρχουτ. Στο κέντρο επέλεξε τους Σάσα, Ματίγια και Μπαγκαλιάνη και μπροστά τους Γκάμα, Μαρτίνες και Μαντσίνι.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι σε σχήμα 4-2-3-1 και τον Κουέστα κάτω από τα γκολποστ, με τετράδα στην άμυνα τους Ροζ, Δεληζήση, Μπακούτση και Κόρχουτ. Δίδυμο στα χαφ τους Σάσα και Ματίγια και μπροστά τους Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι και μοναδικό προωθημένο τον Διαμαντόπουλο.

Για την ΑΕΚ, κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Τσιντώντας ενώ θα επιστρέψει ο Μπακάκης, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στη διάθεση του Ιταλού. Οι υπόλοιποι θα είναι οι Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπεζ, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος, Βέρντε, Αλμπάνης και ο Αραούχο που αναμένεται πάρει τη θέση του Ολιβέιρα.

Στατιστικά: slgr.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.