Ντεμπούτο στη La Liga στα 41 του χρόνια!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας21 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι από τις ποδοσφαιρικές ιστορίες, οι οποίες αξίζουν αναμφίβολα καταγραφής και ενδιαφέροντος. Ο λόγος; Η παρουσία του Αλμπέρτο Θιφουέντες Μαρτίνες.

Πρόκεται για τον τερματοφύλακα της Κάντιθ. Τί το ιδιαίτερο έκανε; Σε ηλικία 41 ετών και 114 ημερών έκανε ντεμπούτο στη La Liga! Οχι, δεν πρόκειται για λάθος. Αυτή είναι η ηλικία του.

Την Κυριακή (20/9) θα θυμάται για πάντα αυτή την ημερομηνία, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του έπαιξε σε ματς της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ισπανικού Πρωταθλήματος. Τα προηγούμενα 390 παιχνίδια του ήταν σε μικρότερες κατηγορίες.

Ο ύψους 1.89 τερματοφύλακας, γεννημένος στο Αλμπαθέτε, διανύει την έκτη του χρονιά στην Κάντιθ, η οποία βολόδερνε στη Segunda B, αλλά και στη Segunda Division (τέσσερα σερί χρόνια πριν από την άνοδο). Με γεμάτες χρονιές, πολύ γεμάτες, αλλά στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία.

Οταν ήταν για δύο χρόνια στη Μαγιόρκα της La Liga, τις σεζόν 2003/04 και 2004/05 δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ηταν άλλωστε τρίτη επιλογή πίσω από τους Μογιά και Βέστερφελντ. Πέρασε από Αλμπαθέτε, Ρεάλ Μούρθια και Λόρκα, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη κατηγορία.

Το έκανε μόνο στην Πολωνία για 15 ματς το 2014/15, όταν ήταν στην Πιαστ Γκλίβιτσε, αλλά στην Ισπανία ποτέ. Μέχρι χθες, Κυριακή (20/9), όταν η Κάντιθ έκανε διπλό μάλιστα στην Ουέσκα με 2-0. Θα χρειαστεί να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο μεγαλύτερος ή ο γηραιότερος με πρώτη συμμετοχή.

Για την ακρίβεια, 85 χρόνια. Ηταν ο Χάρι Λόου το 1935 σε ηλικία 48 ετών και 226 ημερών, ο οποίος είχε παίξει για πρώτη φορά σε μεγάλο επίπεδο τόσο μεγάλος. Αλλες εποχές, όμως, τότε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.