Μπαγλάρωσαν τον κάφρο σε χρόνο - ρεκόρ προφανώς επειδή το θύμα ήταν αστυνομικός

Δημήτρης Μπούζας16 Απριλίου 2021

Έφτανε μία και μόνο περίπτωση για να αποκαλυφθεί το «μυστήριο» της «εξαφάνισης» ή του συστηματικού κουκουλώματος και της υποβάθμισης όλων των πιέσεων που προκαλούνται σε βάρος των ανεπιθύμητων φιλοξενούμενων στο Φάληρο.

Συγχρόνως και μια απλή σύγκριση ανάμεσα στις δύο τελευταίες «παραστάσεις» των επιστημόνων που δόθηκαν στους αγώνες με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό για να αντιληφθεί ο καθένας τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με το θέμα ασχοληθήκαμε στο χθεσινό μας σχόλιο διεξοδικά, πριν όμως πληροφορηθούμε την εντυπωσιακή εξέλιξη που υπήρξε και η οποία αναφερόταν στον τρόπο εντοπισμού και αστραπιαίας σύλληψης του κάφρου που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Εξελίξεις εντυπωσιακές αλλά και αποκαλυπτικές οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στην κοινή γνώμη με απλές συγκρίσεις να βγάλει άνετα τα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το «όλο σύστημα» του Φαληρικού γηπέδου την ανεξέλεγκτη δράση των διαπιστευμένων ανεγκέφαλων οπαδών του δαφνοστεφανωμένου. Μένοντας λοιπόν στις δύο τελευταίες «παραστάσεις» είμαστε υποχρεωμένοι να σας δώσουμε και την απλή εικόνα των επεισοδίων.

Στο πρώτο (αυτό με τον Άρη) οι επιστήμονες επιχείρησαν να λιντσάρουν τους φιλοξενούμενους, στέλνοντας στις πρώτες βοήθειες το αιμόφυρτο θύμα τους. Στο δεύτερο είχαμε την επίθεση στους αστυνομικούς και τον τραυματισμό στο μάτι ενός εξ αυτών. Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι στο πρώτο δεν κουνήθηκε φύλλο από τα θεσμικά όργανα. Και όχι μόνον αυτό! Επιπρόσθετα υπήρξε και η γνωστή αδιάφορη και αποπροσανατολιστική συμπεριφορά του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά.

Στο δεύτερο; Κινήθηκαν με καταιγιστικούς ρυθμούς όλες οι διαδικασίες! Δόθηκε εντολή γα την άμεση σύλληψη του δράστη. Ο τελευταίος ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε σε χρόνο – ρεκόρ. Συνελήφθη ύστερα από κυνηγητό από ταράτσα σε ταράτσα και παραδόθηκε στη δικαιοσύνη. Αλήθεια τι γνώμη μπορεί να σχηματίσει ο καθένας για όλα αυτά τα περίεργα και ανισόνομα που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο γήπεδο; Με τις κάμερες να είναι ενεργές κατά περίσταση και τους υπεύθυνους (διωκτικές και δικαστικές Αρχές) να επιλαμβάνονται επιλεκτικά την κάθε παράβαση; Προχθές ο εισαγγελέας Αγγελής Σπηλιώτης ενήργησε ταχύτατα δίνοντας εντολές να συλληφθεί ο κάφρος.

Στην περίπτωση του Άρη ο αντίστοιχος δικαστικός εκπρόσωπος δεν είδε, δεν άκουσε και δεν πληροφορήθηκε τίποτα. Όπως βέβαια και τόσο καιρό άλλοι συνάδελφοι του που έκλειναν τα μάτια σε παρόμοια έκτροπα, ή τα προσέγγιζαν εκ προοιμίου με απαλλακτικές διαθέσεις, υποβαθμίζοντας το μέγεθος τους και την βαρύτητα τους. Πιστεύω ότι δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν την άποψη πως ο μηχανισμός δούλεψε ρολόι αυτή τη φορά γιατί το θύμα ήταν αστυνομικός και όχι ποδοσφαιριστής ή παράγοντας του Πλατανιά ή του ΠΑΟΚ.

Η σύγκριση βέβαια φέρνει στο προσκήνιο το πως λειτουργεί ένα κύκλωμα που διαμορφώθηκε διαχρονικά στο Φάληρο με τους εκάστοτε υπεύθυνους θεσμικούς να μην βλέπουν και να μην αναφέρουν τίποτα από όλα όσα παραβατικά συμβαίνουν. Άπειρα τα παραδείγματα εντεταλμένων παρατηρητών αγώνων που κοσμούν σε μόνιμη βάση με την παρουσία τους το «φιλόξενο» στάδιο και τιμούν με την σιωπή τους και την αφοσίωση τους, την εμπιστοσύνη του μεγάλου αφεντικού.

Όσο για τις ποινές που προβλέπει ο νόμος για τον τραυματισμό του αστυνομικού είναι βαρύτατες. Μην την ψάχνεται όμως, γιατί θα έχουμε τη γνωστή διαδικασία: Αυστηρή πρωτόδικα η ποινή και στο εφετείο εκπτώσεις σε στυλ Κωτσόβολου. Πιστεύω πως δεν θα έχετε ξεχάσει την τελευταία ποινή του υπότροπου αφεντικού τους, μετά την απόφαση του εφετείου, για την οποία γέλασε το πανελλήνιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.