Με ανατροπή η ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Δημήτρης Καλαϊτζής01 Οκτωβρίου 2020

Η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε με γκολ των Σιμόες και τον Ανσαριφάρντ στο δεύτερο μέρος να ξεράνει τη Βόλφσμπουργκ με 2-1 και να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκε στη Βόλφσμπουργκ. Ο Γκαρσία έκανε τραγικό λάθος μέσα στην περιοχή, ο Οτάβιο έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιτώντα, ο οποίος κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο 8΄.

Η απάντηση από την Ένωση ήρθε έξι λεπτά, με τον Τσιγκρίνσκι να κάνει το σουτ και η μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 18΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Σλάγκερ ανέτρεψε τον Κρίστισιτς και ο Ντίας έδωσε την εσχάτη των ποινών. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πέρβαν, ο οποίος έπεσε σωστά στη γωνία του και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 25΄ οι Γερμανοί απείλησαν με τον Άρνολντ, όμως ο Τσιτώντας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, η Βόλφσμπουργκ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μπρέκαλο μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έστρωσε στον Μεχμέντι και εκείνος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 0-1.

Στο 50΄ οι «λύκοι» ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Οτάβιο από τον Βασιλαντωνόπουλο, όμως ο Ντίας δεν έδωσε τίποτα και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.

Στο 60΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Μπρέκαλο μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βασιλαντωνόπουλο και κατέληξε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ κατάφερε με τρομερό σουτ του Σιμόες έξω από τη μεγάλη περιοχή να φέρει το ματς στα ίσα. 

Στο 86΄ ο Τσιτώντας απέκρουσε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ. 

Και στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ανσαριφάντ που πέρασε πριν λίγα λεπτά στον αγώνα, πέτυχε χρυσό γκολ και έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος (62΄ Λιβάγια), Γκαρσία (81΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87΄ Ανσαριφάρντ).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Ρουσιγιόν, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Πάουλο Οτάβιο, Σλάγκερ (60΄Γκέρχαρντ), Άρνολντ, Στέφεν, Μεχμέντι, Μπρέκαλο (79΄ Μπιάλεκ), Βέργκχορστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.