Εννεά μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων θα χρειαστεί να μείνει ο Ουγκό Εκιτικέ μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε από την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Παρί Σεν Ζερμέν για την προημιτελική φάση του Champions League.
O Γάλλος επιθετικός τραυματίστηκε στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης και αποχώρησε τραυματίας με ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι έχει υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου εννέα μήνες. Ο Εκιτικέ θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου άμεσα και θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και μεγάλο μέρος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
BREAKING: Hugo Ekitike has ruptured his right Achilles tendon; he is set for a 9-month spell on the sidelines.
— Anfield Sector (@AnfieldSector) April 15, 2026
[@lequipe via @GFFN] pic.twitter.com/YeElvQgn43
Ο Γάλλος επιθετικός είναι από τους λίγους που ξεχωρίζουν φέτος για την ομάδα του Άρνε Σλοτ και μετράει 17 γκολ και έξι ασίστ σε 45 συμμετοχές. Η Λίβερπουλ είχε αγοράσει τον παίκτη τον Ιούλιο του 2025 και δικαιώθηκε καθώς έγινε άμεσα μία από τις βασικές της λύσεις για την κορυφή της γραμμής κρούσης. Ο 23χρονος Γάλλος επιθετικός, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του σύγχρονου («new-school») σέντερ φορ. Με ύψος 1,90 μ., συνδυάζει σωματικά προσόντα, ταχύτητα και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, στοιχεία που τον καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο στο επιθετικό τρίτο.
Η πορεία του άρχισε από τη Ρεμς, όπου αναδείχθηκε σε νεαρή ηλικία και γρήγορα κέρδισε μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, στο Παρίσι δεν κατάφερε να βρει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής, καθώς βρέθηκε στη σκιά σπουδαίων ονομάτων. Η μετακίνησή του στη Γερμανία αποδείχθηκε καθοριστική, δίνοντάς του την ευκαιρία να αναδείξει εκ νέου το ταλέντο του.