Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση του Απόλλωνα Παραλιμνίου (vids)

Στέφανος Αβραμίδης11 Ιανουαρίου 2023

Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Απόλλων Παραλιμνίου που επικράτησε με 1-2 του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γιώργος Γεωργιάδης καθώς ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Πρόκειται για μία ιστορική επιτυχία καθώς ο Απόλλων Παραλιμνίου έγινε η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα που φτάνει στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Λαμία που προκρίθηκε χθες (10/1) σε βάρος της Athens Kallithea.

Ο αγώνας

Το ματς άρχισε με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς ο Απόλλων πήρε προβάδισμα μόλις στο 2’. Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε άψογα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή των Κρητικών και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του για το 0-1.

Ο Άγιος Νικόλαος έφτασε στην ισοφάριση στο 30’ με τον Μηνά που πλάσαρε όμορφα στην κίνηση και έγραψε το 1-1.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί οι Σερραίοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Στο 109΄ ο Γεωργιάδης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, βγήκε στην κόντρα και με έξοχο σκαφτό πλασέ σημείωσε το 1-2.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα και ο Απόλλων Παραλιμνίου πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Αγιος Νικόλαος: Γιαγκόζης, Ζέλιος, Τσαναϊ, Γωνιωτάκης (69’ Δολαψάκης), Κίτος, Χύσι, Φουκαράκης, Νοκαϊ (63’ Πλουσής), Σέχου, Μηνάς (105’ Μαρκάκης), Μελισσόπουλος.

Απόλλων Παραλιμνίου: Κουτζαβασίλης, Τσομαχασβίλι, Γκούμας, Κουτζαβασίλης, Κιουκτσεκτσίδης (102’ Παπαδόπουλος), Τζαμπέγια (112’ Καρατλίδης), Τζελίδης, Γεωργιάδης (112’ Ζιάκας), Ελέζι (117’ Γάκης), Καρυοφύλλης (77’ Πέτρου), Γκέκας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.