Κόντρα στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δίνει το πιο κρίσιμο ντέρμπι των πλέι οφ από κάθε άποψη

Κώστας Πετρωτός07 Απριλίου 2024

Δεν είναι μαθημένη στα δύσκολα, στην σκληρή κριτική, η ΑΕΚ τα δύο τελευταία χρόνια. Πέρυσι, χωρίς κραδασμούς και κούραση από την Ευρώπη και με την ορμή του νέου γηπέδου, με αγωνιστικό στυλ που ήταν άγνωστο για τους αντιπάλους της, έργο Αλμέιδα, πήγε μέχρι το τέλος και πήρε το νταμπλ, εκμεταλλευόμενη και την πολύ μέτρια παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό του Βόλου.

Φέτος, κουβαλώντας την ταμπέλα «νταμπλούχος» ξεπέρασε πιο ανώδυνα από τον Παναθηναϊκό τον αποκλεισμό της από το Europa League και από τότε είχε καταφέρει να βρίσκεται είτε στην κορυφή, είτε κοντά σε αυτήν. Για να αντιληφθεί κανείς την ασυνήθιστη, για την Ενωση, θέση στην οποία βρέθηκε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, σκεφτείτε ότι από το βράδυ της Τετάρτης το αφήγημα στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ είναι «ο Αλμέιδα δεν έχει κάνει ποτέ δεύτερη σερί ήττα».

Είναι η ευκαιρία σου Ραζβάν, δική σου και των παικτών, να βάλετε τον αξιόλογο προπονητή και τους ικανούς παίκτες της ΑΕΚ σε αυτή την φάση ανασφάλειας. Η OPAP Arena είναι ένα γήπεδο στο οποίο, αδιανόητο για ΠΑΟΚ, δεν έχει σκοράρει ακόμη. Μιλάμε για την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος με 72 γκολ και θα είναι τραγικά παράδοξο να τελειώσει δεύτερο σερί πρωτάθλημα και να μην έχει βάλει γκολ στην έδρα της ΑΕΚ.

Το αποψινό ντέρμπι έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη αξία, για τον ΠΑΟΚ γιατί από την μία μπορεί να βάλει σε μεγάλη εσωστρέφεια τον βασικό αντίπαλό της για τον τίτλο και από την άλλη, γιατί θα βάλει φρένο στην δική του ροπή προς εσωστρέφεια. Και ειδικά κόντρα στην ΑΕΚ, κάθε αρνητικό αποτέλεσμα συνοδεύεται από διάφορα σενάρια συνωμοσιολογίας που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή φθορά χωρίς λόγο. Καλό είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου να θυμηθούν κάτι από την πρώτη θητεία του Ρουμάνου τεχνικού στην ομάδα, και την κατάσταση πριν την OPAP Arena, που οι νίκες κόντρα στην ΑΕΚ ήταν από τα στοιχεία κυριαρχίας που επικαλούταν κανείς εκείνη την εποχή.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει τα πρώτα λεπτά που οι γηπεδούχοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ορμή της κερκίδας τους και φυσικά να μην αφήσει ανεκμετάλλευτες τις πολλές αδυναμίες που έχει η ΑΕΚ στην ανασταλτική λειτουργίας της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.