Ισχυρός ΠΑΟΚ με τόλμη και εμπειρία

Γιώργος Καστάνης17 Νοεμβρίου 2020

Δίκαιος με όλους τους παίκτες θέλει να είναι ο Γκαρσία και αυτό το μήνυμα το έχει περάσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, δύο 24ωρα πριν από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Εχει πολύ δουλειά μπροστά του, το αναγνωρίζει και ζητά την προσαρμογή όλων στα νέα δεδομένα. Ενας ισχυρός ΠΑΟΚ, αποτελεί την βασική επιδίωξη της τεχνικής ηγεσίας.


Οι τρείς συνεχόμενες νίκες στο ελληνικό Πρωτάθλημα και το Europa League, έδωσαν στην ομάδα τις απαραίτητες «ανάσες» που έπρεπε να πάρει, πριν από το σερί των αγωνιστικών υποχρεώσεων, που ακολουθεί, έως και τις εορτές των Χριστουγέννων. Ο Γκαρσία με τον Σνάουτσνερ, σε συνεργασία και τους υπόλοιπους από το τεχνικό επιτελείο, θέλουν να αξιοποιήσουν όλα τα «όπλα» που έχει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του. Είναι πολύ σημαντικό, να επιστρέψει στην δράση, το συντομότερο δυνατό ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Αντρέ Βιεϊρίνια, που με την ωριμότητα και την ποιότητα που διαθέτει, θα βοηθήσει τον Δικέφαλο στους κρίσιμους αγώνες. Και μέχρι τώρα, μετά την επιστροφή του από την καραντίνα των 14 ημερών, λόγω covid 19, ο Βιεϊρίνια δειχνει έτοιμος να επιστρέψει πιο γρήγορα από ότι αρχικά υπολογίζονταν.

Παράλληλα η τεχνική ηγεσία, σταδιακά, θέλει να αξιοποιήσει και την νέα «φουρνιά» της ομάδας. Δεν είναι μόνο ο Χρήστος Τζόλης που έχει κερδίσει με το «σπαθί του» (και την εκτελεστική του δεινότητα) μία θέση στην ενδεκάδα. Ακόμη και ο Ιωάννης Μιχαηλίδης που υπολογίζεται ως βασικός στόπερ. Είναι και ο Τσιγγάρας που πήρε χρόνο συμμετοχής με την Αιντχόφεν, ενώ ακολουθούν και άλλοι νεαροί παίκτες. Ο Γιώργος Κούτσιας, που ήδη έχει πάρει λεπτά συμμετοχής στις αναμετρήσεις του φετινού πρωταθλήματος με αντιπάλους τον Ατρόμητο (στην Τούμπα) και τον Βόλο (στο Πανθεσσαλικό) και θεωρείται ως ένα από τα νέα next big thing της ομάδας. Ο Κούτσιας έχει πολλά να προσφέρει, οι Γκαρσία και Σνάουτσνερ το γνωρίζουν και την κατάλληλη στιγμή θα του δώσουν την ευκαιρία. Ευκαιρίες μπορεί κάλλιστα να πάρει και ο Γιώργος Βρακάς που επίσης έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.

Είναι όμως και ο 17χρονος Ιωάννης Κωνσταντέλιας που μόλις τις προάλλες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ έως το 2024. Μόνο τυχαίο δεν είναι, όπως αναφέρθηκε αναλυτικά στο metrosport.gr πως τον ήθελαν αρκετές μεγάλες ομάδες από το εξωτερικό, ενώ και άνθρωποι που ενεργούσαν για λογαριασμό του Ολυμπιακού επιχείρησαν να τον δελεάσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Για τον Κωνσταντέλια, υπάρχει ειδικό σχέδιο για την παρουσία του, στις εκδηλώσεις της πρώτης ομάδας, με βασικό στόχο να αξιοποιηθεί στα επίσημα παιχνίδια. Παράλληλα είναι ανοιχτή η προοπτική να προωθηθούν στην επαγγελματική ομάδα οι Παναγιώτου – Κουλιεράκης (στόπερ και οι δύο) καθώς μετά τον τραυματισμό του Μιχάι (θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες από την ενεργό δράση), είναι απαραίτητο να υπάρχει στην επαγγελματική ομάδα, πέμπτος και έκτος στόπερ (αν χρειαστεί) μαζί με τους Βαρέλα, Κρέσπο, Ινγκασον, Μιχαηλίδη.

Η τόλμη λοιπόν, «ταιριάζει» γάντι, στην απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, να αξιοποιήσει σταδιακά ορισμένους ακόμη νέους παίκτες, που θα μπορέσουν να «μπολιάσουν» στο σύνολο για να βοηθήσουν την ομάδα και να αναδειχθούν. Σε συνδυασμό μάλιστα, με την εμπειρία του «μπαρουτοκαπνισμένου» Βιεϊρίνια και των έμπειρων Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Βαρέλα, Κρέσπο, Ινγκασον, Μπίσεσβαρ, Σβαμπ, Μουργκ, Ελ Καντουρί, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ισχυρή «χημεία» στην ομάδα. Με βασική επιδίωξη, την διεκδίκηση της νίκης σε κάθε παιχνίδι.

Η δουλειά είναι το «κλειδί» για την επιτυχία. Αυτό το μήνυμα έχει περάσει ο Γκαρσία στους παίκτες και από σήμερα το πρωί, αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με βασικό στόχο να βελτιωθούν οι αδυναμίες που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ σε προηγούμενα παιχνίδια, να μην επαναληφθούν λάθη και ο Δικέφαλος να κερδίσει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.