Η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ να αποδείξει ότι έχει ακόμη σφυγμό

Δημήτρης Κανελλάκης07 Απριλίου 2021

Σχολιάζοντας στο Metropolis, είχα πει για τον ΠΑΟΚ λίγα λεπτά μετά την κλήρωση που τον έφερε αντιμέτωπο με την ΑΕΚ στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, πως ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να του τύχει.

Πολλοί αιφνιδιάστηκαν τότε, θεωρώντας ότι το λογικότερο θα ήταν κι εγώ, όπως όλοι, να πιστεύω πως δεν υπήρχε άλλη κλήρωση που να θεωρηθεί καλύτερη για τον ΠΑΟΚ, εκτός από αυτή που θα τον έφερνε αντιμέτωπο με τον ΠΑΣ.

Εξήγησα το σκεπτικό μου και το επαναλαμβάνω, τώρα που, νομίζω, ότι είναι και ευκολότερο να γίνει αντιληπτό, μετά από όσα συνέβησαν αυτές τις τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν και ιδιαίτερα με όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οτι η ΑΕΚ παρέπαιε, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, δεν περίμενα να το διαπιστώσω μετά τη ντροπιαστική ήττα που γνώρισε από τον Ολυμπιακό. Πολύ καιρό τώρα τα προβλήματά της... φωνάζουν και δίνουν το δικαίωμα, όχι μόνο στις μεγάλες ομάδες αλλά και στις μεσαίες και τις μικρότερες να πιστεύουν ότι μπορούν απέναντί της να πάρουν αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, για τον ΠΑΣ πίστευα, και εξακολουθώ να το πιστεύω, ότι, ασχέτως που δεν διαθέτει το ειδικό βάρος, το μέγεθος της ΑΕΚ, είναι μια ομάδα ισορροπημένη, με καλή πορεία αυτή την σεζόν, με καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις ακόμη και απέναντι στους μεγάλους, πιο φρέσκος, πιο ενθουσιώδης, πιο επικίνδυνος, με λίγα λόγια, για να κάνει τη ζημιά.

Η ΑΕΚ δεν κάνει απλώς... κοιλιά. Είναι σε φάση κατάρρευσης. Εκτός ελέγχου, με αδυναμίες που δεν συμμαζεύονται, με φοβερή έλλειψη εμπιστοσύνης και ψυχολογία στα τάρταρα.

Αν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είναι σε καμιά πολύ καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ, αλλά δεν είναι και σε τόσο τραγική, δεν μπορέσει να βγάλει το κεφάλι από το νερό ούτε μέσω αυτής της ευκαιρίας που του παρουσιάζεται με τους αγώνες της ημιτελικής φάσης, τότε θα πρέπει ακόμη κι αυτοί που δεν το έχουν αποδεχτεί ακόμη, να συμφωνήσουν πως -μπορεί να- υπάρχουν και χειρότερα.

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να σώσει ό,τι σώζεται. Στο πλαίσιο των εντυπώσεων, βεβαίως, όχι της ουσίας. Διότι στο επίπεδο της ουσίας, όπως πολλές φορές έχω σχολιάσει η επιλογή του είναι μία: το γκρέμισμα και το χτίσιμο από την αρχή το καλοκαίρι που μας έρχεται...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.