Το... μισογεμάτο ποτήρι κι η πίστη που μπορεί να κάνει θαύματα στον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης10 Ιανουαρίου 2023

Nα μας συγχωρούν, όσοι διαφωνούν αλλά… Δε συμμεριζόμαστε το αρμένισμα ουκ ολίγων σε πελάγη ευτυχίας επειδή μειώθηκε η διαφοράτου ΠΑΟΚ από Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ. Και συμμεριζόμαστε το άραγμα έστω ολίγων στη στεριά, οι οποίοι απλά, ευτυχούν επειδή ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε τον ΠΑΟΚ στις ράγες…

Και ναι, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους μεν και στους δε. Οι μεν, απλώνουν τις σκέψεις τους στο μέλλον. Οι δε; Τις μαζεύουν στο παρόν! Με κοινό παρονομαστή όλων βέβαια, το… μισογεμάτο ποτήρι του ΠΑΟΚ. Την αύρα η οποία πνέει στα πανιά όλων των φίλων του «δικέφαλου». Και οδηγεί τις σκέψεις τους σε θάλασσες ελπίδας.

Η αλήθεια είναι πως ο Ρουμάνος προπονητής μάζεψε τα κομμάτια του «δικέφαλου». Αυτά τα οποία είχαν απομείνει μετά τις παταγώδεις αποτυχίες του στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Καταβλήθηκε επική προσπάθεια από όλους, μα όλους στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ψάχθηκαν. Μόχθησαν. Πάλεψαν. Πίστεψαν. Υποστηρίχθηκαν κι από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Κραύγασαν: Παρών όλοι μα όλοι αυτοί ανεξαιρέτως. Κι έγιναν προπονητές και παίκτες ένα σώμα μία ψυχή. Για να φθάσει πάλι, ο ΠΑΟΚ κοντά στις παρυφές της κορυφής!

Επειδή όμως, η κορυφή είναι… Ήταν αναντάμ παπαντάμ ο στόχος του ΠΑΟΚ δεν χωρούν έπαινοι γι’ αυτόν στην περίπτωση της αναρρίχησης του στις παρυφές της. Εκεί έπρεπε να βρίσκεται από την εκκίνηση του Πρωταθλήματος. Άργησε έναν ολόκληρο γύρο και τρεις αγώνες, για να βρεθεί εκεί.

Έπαινοι χωρούν καθώς προπονητές και παίκτες ανασυγκροτήθηκαν. Ανασυντάχθηκαν κι αντεπιτέθηκαν. Κι όχι καθώς ξαναβρέθηκαν μαχόμενοι στο «μέτωπο» για διακρίσεις.

Θεωρώντας πως κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο θα ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ με παίκτες «από το αεροδρόμιο στην προπόνηση»… Οι προοπτικές διάκρισης του ΠΑΟΚ είναι και πολλές, είναι και καλές!

Ήδη έγινε μία κατ’ αρχήν καλή επιλογή με τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος έρχεται φορτωμένος με βαρύ… βιογραφικό. Εάν κι εφ’ όσον το ξεφορτώσει άμεσα στον ΠΑΟΚ, η επιλογή του θα είναι κάλλιστη. Εάν κι εφ’ όσον; Ναι, επειδή οι μεταγραφές δεν κρίνονται στα μανταλάκια… Στα πρωτοσέλιδα των κρεμασμένων στα περίπτερα εφημερίδων! Κρίνονται στους αγώνες, στο χορτάρι των γηπέδων.

Οι βαθμοί τη διαφοράς από Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ δεν είναι λίγοι. Δεν είναι και πολλοί. Είναι βαθμοί τους οποίους ο (καλός, έτσι;) ΠΑΟΚ δύναται, να καλύψει. Μη λησμονείτε πως παίζει με την ΑΕΚ στη Τούμπα. Παίζει επίσης, στην Τούμπα και με τον… συνοδοιπόρο του Ολυμπιακό. Με λίγα λόγια; Ο Β΄ γύρος προσφέρεται για να φθάσει ο (σοβαρά ενισχυμένος μεταγραφικά, υποθέτουμε) ΠΑΟΚ στα πλέι οφ με γεμάτο σακούλι βαθμών…

Κι εδώ μένουμε λιγουλάκι. Ο Β΄ γύρος προσφέρεται για τον καλό ΠΑΟΚ. Όχι γι’ αυτόν τον οποίο ο κόσμος του απολαμβάνει, να πετά - κατά κανόνα – στο Α΄ ημίχρονο. Να του βγαίνει, του κόσμου, η ψυχή στο Β’ όταν η ομάδα του παίζει με τη φωτιά!

Ο καλός ΠΑΟΚ, ήτοι… Ο ΠΑΟΚ του Α΄ ημιχρόνου (στους τελευταίους 7 αγώνες Πρωταθλήματος με τα 15 γκολ υπέρ κι 1 κατά) και στο Β΄… Μέχρι και θαύματα, εάν το πιστέψει μπορεί, να κάνει εφέτος. Η επί του παρόντος πίστη βλέπετε, μπορεί να κάνει θαύματα στο μέλλον. Και παρόν για τον ΠΑΟΚ είναι ο αγώνας του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στην Τούμπα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.